Andreas Bakkerud, Norge, får i den kommende weekend sin debut i NTCC / MASCOT Danish Thundersport Championship. Og en af klassens kendte profiler får en ny opgave. Det er Marius Nakken, Norge, der bliver teamkammerat med den norske rallycross-stjerne, som han skal coache.

Marius Nakken og Andreas Bakkerud har kendt hinanden siden kartingårene. Nu er det yngste mand, der skal coache ældste mand (foto: MJN Racing).

”Andreas er en af de største stjerner i rallycross-VM. Han er en positiv og dygtig kører, som vil være god at have med i teamet i resten af sæsonen,” siger Marius nakken.

 

”NTCC/DTC har et godt koncept og rigtig mange gode chauffører. Det bliver tre meget forskellige typer baner og meget nyt, men det bliver spændende,” siger Andreas Bakkerud, som har haft lejlighed til at teste sin lyseblå Ford Mustang på Rudskogen Motorsenter sammen med Marius Nakken.

 

”Testen på Rudskogen var meget vellykket, men det er helt klart, at jeg endnu har meget at lære af Marius, og jeg ser frem til at køre med ham i resten af sæsonen.”

Intet mindre end to gange i denne sæson kæmpes der om point til MASCOT Danish Thundersport Championship på gadebaner. Første gang var ved Classic Race Aarhus i den østjyske hovedstad. Anden gang er i weekenden, hvor der køres Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj Park.

2016-DTC-Eberhard-Nicholai-03

Nicholai Eberhard synes godt om de udfordringer, som Bellahøj Park giver (foto: HM Racing).

”Banen i København er lidt bredere end den i Århus, og der sker lidt mere på den. Der er flere sving og chikaner, og man kører både på asfalt og fliser, så den er udfordrende. Banen lå godt til mig sidste år, og jeg vil gøre mit til, at vi får et godt resultat,” siger Nicholai Eberhard, Hinnerup.

 

”Men det er stadig en bybane omkranset af beton, så man skal overveje, hvor man vil overhale,” tilføjer Martin V. Jensen, Hinnerup. ”Jeg synes, at der er flere overhalingsmuligheder end i Århus, fordi banen nogle steder er lidt bredere. Men det er jo starten, der tæller på sådan en bane, så det gælder om, at man får en god start.”

Martin V. Jensen havde stor succes i forrige afdeling af MASCOT DTC-serien på Ring Djursland (foto: HM Racing.)

Ved sidste års Copenhagen Historic Grand Prix var de to kørere fra HM Racing meget konkurrencedygtige. Martin V. Jensen scorede således to top 4-placeringer i kvalfikationsheatene.

 

”Jeg lavede desværre en mega-tyvstart, lå fire-fem stykker, men ramte desværre en konkurrent og fik en straf,” siger Nicholai Eberhard. ”Banen lå godt til mig, og jeg satser på, at vi kan fortsætte den gode stil. Jeg satser på at kunne komme lidt opad i feltet.”

Hvis ikke du skal være på Bellahøj Park i weekenden for at se fjerde afdeling af MASCOT Danish Thundersport Championship, så skal du ikke fortvivle. Du kan nemlig også opleve Danmarks bedste racerklasse hjemme fra sofaen. Og faktisk både lørdag og søndag!

2016-DTC-TV2-Sport-02

Begge dage sender TV2 Sport nemlig.

 

Lørdag varmes der op fra klokken 11.20 med en række højdepunkter fra den seneste DTC-afdeling på Ring Djursland. Og fra klokken 13.55 og fire timer frem til 17.55 sender TV2 Sport direkte fra Copenhagen Historic Grand Prix.

 

Søndag er der race på TV2 Sport fra klokken 9.35. Og det er der helt frem til klokken 18.00. Først starter man med tilbageblik på lørdagens begivenheder, inden man sender live fra Bellahøj Park.

 

Sommerpausen i MASCOT Danish Thundersport Championship er snart ved at være overstået. I den kommende weekend gælder det Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj Park i København.

 

Vi starter opvarmningen til årets løb med at tage et tilbagekik på første kvalifikationsheat ved sidste års løb på gadebanen.

 

 

DTC på TV2 SportTV2 Sport sender lørdag og søndag fra fjerde afdeling af MASCOT DTC.

Se programmetGod sommerferieDTC's webshop vil være åben hele sommerperioden, men ordrer afgivet mellem fredag den 8. juli og søndag den 31. juli vil dog først blive ekspederet fra mandag den 1. august.

Næste DTC-afdeling

Copenhagen Historic Grand Prix - 30.-31. juliKøb dine billetter

Billetterne til løbene på FDM Jyllandsringen kan du købe i FDM's webshop.DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


DTC A/S støtter…


Værktøjswebshop

Få nedsatte priser på dit værktøj når du klikker på dette link. Høj kvalitet og superservice.

Se mere her.