2015-DTC-Start-02

Casper Elgaard kom bedst fra start i finalen, men det var Jan Magnussen (tv) som vandt finalen i AutoMester Danish Thundersport Championship (foto: CNPhoto.dk).

Efter en katastrofal sæsonstart på FDM Jyllandsringen i slutningen af april vendte Jan Magnussen, Roskilde, stærkt tilbage, da anden afdeling af årets AutoMester Danish Thundersport Championship blev kørt i forbindelse med årets Classic Race Aarhus.

 

Det blev til tre sejre i streg for Jan Magnussen.

 

I såvel det første som det andet kvalifikationsheat var han suveræn og førte fra start til mål, men i finalen måtte han kæmpe for sejren.

 

Her var det Casper Elgaard, Risskov, som leverede den bedste start og var forrest, da feltet drejede ind i hårnålen for enden af Strandvejen for at tackle stigningen op ad Oddervej. Midtvejs i løbet formåede Jan Magnussen dog at lukke det forspring, som Casper Elgaard havde fået kørt ud, og ved starten af sjette omgang dykkede han indenom for enden af langsiden og kunne tage føringen i en udbremsningsduel.

 

Herefter kørte Jan Magnussen sin første finalesejr i 2015 hjem og scorede yderligere 25 point, som bragte ham op på andenpladsen i AutoMester Danish Thundersport Championship – 16 point efter Dennis Lind, Roskilde, som fortsat fører i mesterskabet.

 

Dennis Lind sluttede som toer i finalen, hvor han kunne profitere af, at Casper Elgaard måtte udgå med en defekt, men mod slutningen af finalen blev Dennis Lind dog presset af Marius Nakken, Norge, som forsvarede sin tredjeplads i den samlede stilling.

 

Alle AutoMester Danish Thundersport Championships tre starter ved Classic Race Aarhus blev præget af episoder, som nødvendiggjorde indsættelse af en safety car for at rydde banen for biler, som havde været i nærkontakt med de autoværn eller betonmure, som afgrænsede gadebanen.

 

I andet kvalifikationsheat blev man vidne til bl.a. en dramatisk exit for Lars Mogensen, Silkeborg, hvis bils ene hjulpar ramte en oliestribe, hvorefter den som en kugle i en flippermaskine røg fra side til side mellem autoværnet. Køreren slap uskadt, mens Molly Pettit, Norge, og Stephan Høyer, København, måtte en tur til check på skadestuen efter et sammenstød. I finalen blev publikum også vidne til lidt for tæt kørsel, da de her kunne opleve en startkollision, som involverede Martin Andersen, Skals, Henrik Kristensen, Risskov, Nicholai Eberhard, Hinnerup, samt Bjarne Nordal og Christer Gislerud, begge Norge.

2015-DTC-Mogensen-Lars-05

Lars Mogensens Dodge Challenger var helt, da weekenden omkring Mindeparken begyndte, men den blev smadret til ukendelig under andet kvalifikationsheat ved Classic Race Aarhus. Lars Mogensen slap uskadt fra uheldet (foto: CNPhoto.dk).

Weekendens andet kvalifikationsheat for AutoMester Danish Thundersport Championship ved Classic Race Aarhus blev ligesom det første også præget af safety car-episoder.

 

Den første blev udløst af Lars Mogensen, Silkeborg, som på vej ned ad den smalleste del af banen rundt om Mindeparken pludselig ramte noget olie på vejen. Dette sendte hans Dodge Challenger ud af kurs og frontalt ind i autoværn, hvorefter den røg tilbage over racerlinjen og havnede i den modsatte side af vejen. Her kunne Lars Mogensen uskadt kravle ud af bilen, som dog var slemt molestreret.

 

Andet kvalifikationsheat blev afsluttet under safety car – en safety car, som måtte på banen, da Molly Pettit, Norge, for enden af langsiden mistede herredømmet over sin Ford Mustang, som røg ind i Stephan Francis Høyer, København, som blev sendt sidelæns ind i en betonmur. Begge blev efterfølgende kørt til check på sygehuset.

2015-DTC-Magnussen-Markussen-01

Jan Magnussen (forrest) er fortsat ubesejret ved Classic Race Aarhus (foto: CNPhoto.dk).

Det blev til løbssejr nummer seks for Jan Magnussen, Roskilde, da weekendens første løb for AutoMester Danish Thundersport Championship blev kørt lørdag eftermiddag ved det sjette Classic Race Aarhus.

 

Køreren fra Magnussen Racing Experience førte ikke blot fra start. Han førte også fra hver af de tre re-starter, som løbet havde. Intet mindre end tre gange blev der nemlig indsat safety car.

 

Første gang ved afslutningen af første omgang. Her havde Frederik Schandorff, Rønde, bremset så sent for enden af Oddervej, at han tvang Martin Andersen, Skals, ud af sporet og skabte en større trafikprop bagved. Her var Nicholai Eberhard, Hinnerup, desværre ikke i stand til at komme videre, hvorfor der blev indsat en safety car.

2015-DTC-Schandorff-Frederik-02

CF Racing fik repareret sin Dodge Challenger efter uheldet i tidtagningen og kunne efter to strafbaner gennemføre første kvalifikationsheat og slutte som nummer 12 (foto: CNPhoto.dk).

Kun en omgang nåede løbet af være givet fri, inden det atter var galt, og lidt senere måtte der for tredje gang safety car på banen. Det skete, da Mikkel C. Johansen, Slagelse, forbremsede sig for enden af langsiden med det resultat, at han ramte ind i Martin V. Jensen, Hinnerup.

2015-DTC-Magnussen-Ur-01

Jan Magnussen afsluttede tidtagningen med at modtage et ur som ekstrapræmie for sin pole position (foto: CNPhoto.dk).

Det var tydeligt at se, at det var kørerne med erfaring i at køre på de nordamerikanske gadebaner, som klarede sig bedst, da der først på eftermiddagen lørdag blev kørt tidtagning for AutoMester Danish Thundersport Championship i forbindelse med dette års Classic Race Aarhus.

 

Jan Magnussen, Roskilde, havde været tidligt ude. Han havde som den første taget opstilling i køen, da feltet skulle slippes løs på banen, og han kunne derfor udnytte situationen til over sine første omgang at have en fri bane foran sig. Det endte med en pole position i tiden 1.11,442.

 

Ronnie Bremer, Hvidovre, som bl.a. har kørt ChampCar for små ti år siden, var lidt længere om at finde farten, og selv om han ikke kunne matche Jan Magnussens bedste tid – han var et-og-et-kvart sekund langsommere – så rakte det alligevel til en startposition som nummer to i forreste række.

 

At der blev kørt stærkt på banen rundt om Mindeparken, understregede Nicholai Eberhard, Hinnerup. Køreren fra HM Racing blev målt som hurtigste mand ved målstregen ved en fart på 200 km/t.

 

Eneste uheldige kører i tidtagningen af Frederik Schandorff, Rønde, som havde lidt for megen fart ind i chikanen på Carl Nielsens Vej, hvor han kørte front ind i dækmuren.

Check tidsplanenDTC A/S støtter…


Næste DTC-afdeling

Classic Race Aarhus i Mindeparken - 23.-24. maj


Mere info om billetter her


DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Nøjagtig digital momentnøgle

Undgå overspænding med vores digitale momentnøgler

Se mere her.