Informationer om Åbningsløbet

Ronnie Bremer, Hvidovre, havde sæsonens bedste løbsweekend i AutoMester Danish Thundersport Championship, da han efter andenpladser i de to indledende kvalifikationsheat strøg helt til tops og vandt finalen foran Jan Magnussen og Dennis Lind, begge Roskilde. Samtidig betød resultaterne af AutoPartner GP Danmark på FDM Jyllandsringen, at der er kommet ny kører i front for tabellen, da Dennis Lind nu fører mesterskabet for Jan Magnussen og Casper Elgaard, Risskov.

Ronnie Bremer vandt finalen foran Dennis Lind og Michael Markussen på FDM Jyllandsringen (foto CN Photo).

At der ville komme et positionsskifte i toppen af mesterskabet, stod klart allerede under det andet kvalifikationsheat, da Casper Elgaard havde et voldsomt uheld, som nærmest totalskadede hans Ford Mustang.

 

Dennis Lind havde efter tre omgange bragt sig i front for andet kvalifikationsheat, men bag ham kæmpede Frederik Schandorff, Rønde, og Ronnie Bremer om andenpladsen. Ved afslutningen af niende omgang kom de to side om side ind på langsiden og deres reducerede tempo betød, at Casper Elgaard og Jan Magnussen lige bag dem trak ind i banen i deres kamp om fjerdepladsen. Her kom det til en berøring, som sendte Casper Elgaard i autoværnet, hvorfra han blev slynget tilbage på langsiden. Heldigvis slap han uskadt fra uheldet, men bilen havde fået så store skader, så han var ikke med i finalen.

 

I finalen lavede Dennis Lind den bedste start, da han trods en startposition som nummer tre kørte forbi Ronnie Bremer og Jan Magnussen og kom først ind i første sving. Han holdt føringen i tre omgange, men så blev han for enden af langsiden angrebet af Ronnie Bremer, og da denne kom på indersiden af Dennis Lind, så Jan Magnussen sit snit til at følge efter, og dermed var Dennis Lind blevet distanceret til en tredjeplads.

 

Herefter udfordrede Jan Magnussen flere gange Ronnie Bremer – dog uden at have et reelt overhalingsforsøg – men på niende omgang spandt han rundt, og dermed avancerede Dennis Lind og Michael Markussen, Kolding, til henholdsvis anden- og tredjepladsen. I finalen blev Kasper H. Jensen, Hinnerup, bedste rookie, mens Nicki Petersen, Hornslet, blev bedste U21-kører.

De tre bedste i AutoMester DTC-finalen sprøjtede bagefter med champagne (foto CN Photo).

Dennis Lind fører AutoMester Danish Thundersport Championship med 282 point, mens Jan Magnussen og Casper Elgaard på de efterfølgende pladser har 270 og 256 point. Syvende og næstsidste afdeling af mesterskabet køres den 13. september på Rudskogen Motorsenter i Norge.

Andet kvalifikationsheat i AutoMester Danish Thundersport Championship blev afbrudt før tid, da Casper Elgaard, Risskov, havde et voldsomt uheld på langsiden – et uheld, som han heldigvis slap uskadt fra.

Casper Elgaard slap uskadt fra et voldsomt uheld på langsiden under kvalifikationsheat 2. Her han fanget tidligere på dagen (foto: CN Photo).

Køreren fra Stark Racing dystede med Jan Magnussen, Roskilde, om fjerdepladsen, og i den forbindelse kom det til kontakt mellem de to biler – en kontakt, som sendte Casper Elgaards Ford Mustang spindende af banen og ind i autoværnet på inderkredsen med det resultat, at hans bil nærmest blev revet i stykker og richocherede tilbage på ideallinjen.

 

Forud var gået en række omgange, hvor der var tæt kamp. Her var det Dennis Lind, Roskilde, som vandt, da han kørte sig fra femte- til førstepladsen foran Frederik Schandorff, Rønde. Denne var startet fra pole position, men på første omgang fik han bl.a. et puf fra Kasper H. Jensen, Hinnerup, som sendte ham ned i rækkerne. Frederik Schandorff lå længe som toer, men blev kort før Casper Elgaards uheld passeret af Ronnie Bremer, Hvidovre, og sluttede som treer.

Det var Ronnie Bremer, Hvidovre, Casper Elgaard, Risskov, og Jan Magnussen, Roskilde, der var de tre hurtigste kørere i tidtagningen i AutoMester Danish Thundersport Championship ved AutoPartner GP Danmark. Efter tidtagningen blev de hyldet og interviewet, og du kan se interviewet her.

 

Ronnie Bremer kom først ind i første sving, men da det ternede flag blev svunget, lå Jan Magnussen foran ham (foto: CN Photo).

Selv om han lavede den bedste start, så fik Ronnie Bremer, Hvidovre, ikke det fulde udbytte af sin pole position ved første kvalifikationsheat. Køreren fra Racing Factory førte godt nok ind i første sving foran Casper Elgaard, Risskov, og Jan Magnussen, Roskilde, men han endte med at måtte tage til takke med en andenplads.

 

Til at starte med fik han dog lidt luft, da d’herrer Elgaard og Magnussen kæmpede om andenpladsen, inden Jan Magnussen vandt placeringen og lagde pres på Ronnie Bremer, som på femte omgang måtte se sig passeret. Jan Magnussen kunne herefter vinde løbet med små tre sekunders forspring til Ronnie Bremer og Casper Elgaard, som havde en tæt kamp resten af løbet.

 

Dennis Lind, Roskilde, kørte sig fra ottende- til fjerdepladsen, men flest overhalinger præsterede Martin V. Jensen, Hinnerup, da han efter at være startet som nummer 23 og sidst kørte sig frem på 11. pladsen.

DTC på TV2 SportTV2 Sport sender søndag den 30. august fra klokken 11.25 til klokken 16.00 direkte fra FDM Jyllandsringen, hvor sjette afdeling af AutoMester DTC køres.

Check tidsplanenNæste DTC-afdeling

AutoPartner GP Danmark - FDM Jyllandsringen - 28.-30. augustDTC A/S støtter…


DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Nøjagtig digital momentnøgle

Undgå overspænding med vores digitale momentnøgler

Se mere her.