Nu er kampen om MASCOT Danish Thundersport Championship blevet til en duel. Det er status efter første kvalifikationsheat på FDM Jyllandsringen, som Jan Magnussen, Roskilde, vandt. Men selv om den eneste sjællandske titelkandidat dermed scorede maksimumpoint, så var det ikke nok til at holde ham inde i titelkampen.

De to titelkandidater: Kasper H. Jensen (6) og Michael Markussen (18) (foto: Henning Smed).

Kasper H. Jensen, Hinnerup, sluttede nemlig ganske tæt på Magnussens kofanger, og nu er afstanden mellem de to så stor, at Jan Magnussen ikke kan indhente køreren fra Team Flexlease.

 

Casper Elgaard, Risskov, røg også ud af titelkampen. På en af de første omgange blev han ramt bagfra af Ronnie Bremer, Hvidovre, så han spandt rundt og røg til den bageste ende af feltet.

 

Det er nu blot Michael Markussen, Kolding, som kan indhente Kasper H. Jensen, men køreren fra Magnussen Racing Experience havde langt fra noget perfekt løb, idet han blot måtte tage til takke med en syvendeplads.

 

Sebastian Aarvik, Norge, sluttede som nummer otte og derfor starte andet kvalifikationsheat fra pole position.

Så er det i dag, at vi skal have fundet ud af, hvem der vinder årets MASCOT Danish Thundersport Championship. Men bliver også i dag, at Casper Elgaard, Risskov, kører sit sidste professionelle racerløb.

I dag har Casper Elgaard sine tre sidste starter som professionel racerkører (foto: Morten Alstrup).

Lørdag bad han afsluttende om ordet ved det obligatoriske førermøde i klassen, hvor han takkede alle sine konkurrenter for de mange års konkurrence og samarbejde, hvilket alle tilstedeværende kvitterede for med bifald.

 

”Søndag kommer til at føles anderledes end de andre søndage, for det er sidste gang, jeg er på Jyllandsringen som racerkører,” sagde Casper Elgaard op til løbsweekenden. ”Det er ikke et valg, som jeg har været i tvivl om, at jeg skal træffe eller ej.”

Det bliver Jan Magnussen, Roskilde, der søndag middag starter fra pole position ved det første kvalifikationsheat for MASCOT Danish Thundersport Championship ved Yokohama DM-Finalen. Men det kunne lige så godt have været den mesterskabsførende Kasper H. Jensen, Hinnerup, der skulle have haft bedste startplads på FDM Jyllandsringen. Kampen mellem dem var nemlig tæt lige til det sidste.

Jan Magnussen endte med at sætte bedste tid i lørdagens tidtagning for MASCOT Danish Thundersport Championship (foto Morten Alstrup).

Jan Magnussen var den første kører, som kom under 1.10-grænsen på FDM Jyllandsringen, da han på sin første flyvende omgang satte tiden 1.09,689. Tre minutter senere var det så Kasper H. Jensens tur til at komme under 1.10, da han med tiden 1.09,308 strøg til toppen af tabellen. Begge kørere returnerede herefter til pitten for at få checket materiellet, og da der var tre minutter tilbage af tidtagningen, vendte de begge tilbage på asfalten. Med et minut igen satte Jan Magnussen en ny hurtigste tid i 1.09,243, og nu var det så spørgsmålet, om Kasper H. Jensen kunne slå ham. Det gjorde han ikke. Han manglede en tiendedel af et sekund i at forbedre sin egen tid, og dermed skal han starte det første af søndagens tre løb fra position to.

 

Mikkel C. Johansen, Slagelse, og den mangedobbelte norske mester, Marius Nakken, havde med henholdsvis tredje- og fjerdebedste tid en af årets bedste tidtagninger, mens de to sidste kørere, der stadig har en mulighed for at vinde MASCOT Danish Thundersport Championship – Michael Markussen, Kolding, og Casper Elgaard, Risskov – kvalificerede sig som nummer fem og seks.

 

Lasse L. Sørensen, Svenstrup, var med ottendebedste tid bedst blandt rookie-kørerne, mens der også er lagt op til en hård fight blandt U21-titelkandidaterne, da Frederik Schandorff, Rønde, og Martin V. Jensen, Hinnerup, kvalificerede sig som nummer ni og tolv.

 

Første kvalifikationsheat i MASCOT Danish Thundersport Championship køres søndag klokken 12.55. Andet kvalifikatitonsheat starter 15.35 og finalen skydes i gang klokken 16.25, hvorefter finalevinderen og den nye mester kåres.

Jævnbyrdigheden fejler intet i MASCOT Danish Thundersport Championship. Det viste den anden frie træning, der blev kørt lørdag eftermiddag på FDM Jyllandsringen. Her var tre forskellige teams nemlig placeret på de tre første pladser.

Lasse L. Sørensen var tredjehurtigste i sin bil fra Massive Motorsport (foto: Morten Alstrup).

Atter var der et halvt sekund mellem Jan Magnussen, Roskilde, og Kasper H. Jensen, Hinnerup, men denne gang var det køreren fra Team Flexlease.nu, der satte tiden. Og så lykkedes det Lasse L. Sørensen, Svenstrup, at sætte den tredjebedste tid.

Teknikken drillede Kasper Aaskov (foto: Morten Alstrup).

Ikke alle kørere var tilfredse med deres mekanik. ”Det virker til, at den taber olie fra bagtøjet,” sagde Kasper Aaskov, Varde, efter at han var steget ud af bilen, inden træningen var kørt færdig.

DTC på TV2 SportTV2 Sport sender direkte fra syvende afdeling af MASCOT DTC på følgende tidspunkt:

Søndag klokken 12.00-17.00

Programmet genudsendes
Mandag 12.15-17.15

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Værktøjswebshop

Få nedsatte priser på dit værktøj når du klikker på dette link. Høj kvalitet og superservice.

Se mere her.