I forbindelse med sæsonstarten for AutoMester DTC på FDM Jyllandsringen blev der også afviklet et Mini Le Mans, som havde deltagelse af en række kendisser og DTC-kørere. Løbet blev vundet af DTC-seriens egen Molly Pettit, Norge, og journalist ved FDM Motor, Karsten Lemche, Allerød, som faktisk selv engang har været DTC-kører.

 

Du kan se Alice Bloch Steffensens film ovenfor.

 

2015-DTC-Eberhard-Nicholai-02

Nicholai Eberhard blev kødet i en sandwich mellem Michael Markussen og Jesper Sørensen. Foto: HM Racing.

Der var nogle, som kom til tops ved premieren på AutoMester DTC. Såsom finalevinderen Dennis Lind, Roskilde. Men der var også andre, som var højt oppe. Eksempelvis Nicholai Eberhard, Hinnerup, i sin nye Chevrolet Camaro fra HM Racing.

 

”I det andet af de tre heats gik jeg på ydersiden af Dennis Lind, og så ved jeg ikke helt, hvad der skete med Jesper Sørensen, som lå foran os,” fortæller Nicholai Eberhard. ”Jeg ville trække udenom ham, men så endte jeg med at blive midten af en sandwich mellem ham og Michael Markussen. Jeg blev klemt, endda klemt så meget, at bilen hoppede helt op i luften. Bagefter kørte den ikke optimalt, og jeg valgte at køre i pit.”

 

”Kofangeren var smadret. Splitteren var væk, en fælg var smadret og to dæk var ødelagte, og så var bilen også ude af sporing. Mekanikerne arbejdede på at få den gjort klart til tredje og sidste heat, men vi kunne ikke helt få det klaret. Jeg døjede meget med understyring i venstresving, og dem er der altså mange af på Jyllandsringen, så jeg mistede en hel del og sluttede finalen på en tolvteplads.”

2015-DTC-Felt-01

Der er flere muligheder for at opleve premieren på AutoMester DTC (foto: CNPhoto.dk).

Var du til stede på FDM Jyllandsringen eller fik du af en anden grund ikke set TV2 Sports live-dækning fra premieren i AutoMester Danish Thundersport Championship søndag, så er der ikke nogen grund til at fortvivle. Du kan gense programmet på flere måder.

 

TV2 Sport genudsender nemlig programmet på følgende tidspunkter

Mandag den 27. april klokken 10.00-15.10.

Torsdag den 30. april klokken 11.05-16.15.

 

Derudover vil du med et abonnement også have mulighed for at se programmet på TV2 Play.

2015-DTC-Start-01

Her blev søndagens DTC-afdeling i realiteten afgjort. Dennis Lind (60) er smuttet i front, mens Casper Elgaard (5), Ronnie Bremer (10) og Jan Magnussen (23) er på vej ud af løbet (foto: CNPhoto.dk).

Var 2014 en sæson uden de helt store successer for Dennis Lind, Roskilde, så tegner dette års sæson bestemt til at være det. 2013-mesteren er vendt tilbage til AutoMester Danish Thundersport Championship, hvor han på FDM Jyllandsringen vandt finalen, og sammen en sejr og en fjerdeplads i de to forudgående kvalifikationsheat bragte det ham frem på førstepladsen i mesterskabet foran Mikkel C. Johansen, Slagelse, der også tog en sejr i et kvalifikationsheat.

 

Grundlaget for sin gode racersøndag lagde Dennis Lind under lørdagens tidtagning, som han vandt, og han kunne derfor føre feltet an ind i første sving i det første sving i det første kvalifikationsheat.

 

Netop dette sving skulle blive til et Waterloo for tre andre af favoritterne, for da støvet havde lagt sig, holdt Ronnie Bremer, Hvidovre, Casper Elgaard, Risskov, og Jan Magnussen, Roskilde, bomstille og kom ikke videre i dette heat. Siden måtte de bruge såvel andet kvalifikationsheat som finalen på at køre sig op i rækkerne, men ingen kom på podiet. Selv om der blev indsat safety car, var der ingen, som var i stand til at true Dennis Lind i dette heat.

 

I andet heat fik Dennis Lind kørt sig frem fra en ottende- til en fjerdeplads, men det var helt andre kørere som dominerede begivenhederne.

 

På anden omgang kom det nye navn Kasper H. Jensen, Hinnerup, i front og fik opbygget et forspring, som desværre forsvandt efter en safety car-periode. Dette gav Mikkel C. Johansen mulighed for at komme op, og ved starten af sidste omgang lavede han en overhaling og tog sin første sejr i år.

 

Da finalen startede, stod kampen mellem Mikkel C. Johansen og Dennis Lind, og kampen var så tæt, at de på et tidspunkt ramte hinanden. Begge fik en strafbane for usportslige kørsel, og så befandt Marius Nakken, Norge, sig pludselig på førstepladsen. Ham lykkedes det dog Dennis Lind at køre ind og passere, men normanden holdt derimod andenpladsen til mål foran Mikkel C. Johansen.

 

Næste afdeling af AutoMester DTC køres den 22.-24. maj i forbindelse med Classic Race Aarhus.

DTC på TV2 SportTV2 Sport genudsender torsdag den 30. april fra klokken 11.05 til 16.15 sit program fra første afdeling af AutoMester DTC.

DTC A/S støtter…


Næste DTC-afdeling

Classic Race Aarhus i Mindeparken - 23.-24. maj


Mere info om billetter her


DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Nøjagtig digital momentnøgle

Undgå overspænding med vores digitale momentnøgler

Se mere her.