Det har taget sin tid, men i weekenden lykkedes det endelig for Jan Magnussen, Roskilde. Ti gange tidligere har den flerdobbelte DTC-mester været til start i det legendariske 24-timers løb på banen Daytona Beach i Florida, men uden held. Tæt på og lige ved har mange gange været overskriften.

 

Men det blev ændret i weekenden.

2015-DTC-Magnussen-Jan-01

Ryan Briscoe, Antonio Garcia og Jan Magnussen vandt GT LM-klassen ved 24-timers løbet på Daytona.

 

Sammen med Antonio Garcia, Spanien, og Ryan Briscoe, Australien, kunne Jan Magnussen vinde GT LM-klassen ved 24-timers løbet på Daytona Beach.

 

”Alt var perfekt. Farten, bilens opsætning, dens holdbarhed og de effektive pitstop, som Corvette-crewet altid har været gode til. Samtidig lavede vi ingen fejltagelser. Det var disse ting, som var nøglen til vores sejr,” forklarede Jan Magnusen.

 

”Men det var også et ekstremt hårdt løb, hvor vi hele tiden skulle presse bilen til det yderste for at bevare positionen. Det føltes mest af alt som én lang kvalifikation, hvor vi simpelthen måtte give alt, hvad vi havde i hvert eneste sving. Ryan kørte nogle meget hurtige og stabile stints, og Antonio håndterede presset i slutningen af løbet helt suverænt. Det har uden tvivl været et af min karrieres mest intense 24-timersløb.

 

Det er anden gang, at en dansker når til tops i 24-timers løbet på Daytona Beach. Første gang var i 1988, hvor John Nielsen, Randers, vandt løbet generelt for Jaguar.

 

”Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at begynde sæsonen på,” slutter Jan Magnussen.

Efter at have kørt deres første sæson i Danish Thundersport Championship for FP Racing er Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen, begge Hinnerup, ved at gøre klar til deres næste sæson i klassen.

 

”Vi kommer med vores eget team, som vi er ved at bygge op,” fortæller Martin V. Jensen. ”Det seneste, vi har gjort, er at indgå en aftale med Martin Marrill og Mads S. Christensen fra Racejob.”

2015-DTC-Eberhard-Jensen-01

Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen har indgået aftale med Racejob (foto: HM Racing).

”Martin og Mads har masser af erfaring fra DTC, WTCC og andre løbsserier, og de kommer til at fået en meget central rolle i teamet. Udover at arbejde med data skal de stå i spidsen for vores mekanikerteam og have det overordnede ansvar for løbsstrategien, når vi er ude på banerne.”

 

Opbygningen af brødreparrets nye team har stået på siden oktober sidste år.

 

”Vi har fået gjort værksted klar og er ved at få samlet et supergodt team,” siger Nicholai Eberhard. ”Vi mangler lige at finde en dækmand, ellers har vi alle personerne på plads. De nye biler kommer hjem i slutningen af februar eller starten af marts, og så skal vi ud at teste dem på banerne. Vi har høje forventninger til 2015. Der forventes op til 28 biler til start i DTC, så vi skal være skarpe, men vi kører for at ligge i top 5-8 hele tiden.”

Danskere med hang til motorsport kan se frem til en lang fremtid for den populære DTC-serie (Danish Thundersport Championship). Et nyt samarbejde mellem den nuværende promotor og bilejernes organisation FDM betyder, at DTC-løb er sikret også på lang sigt. Peter Elgaard og FDM er blevet enige om at stifte et nyt selskab, som sammen skal står for løbsafviklingen og fungere som promotor for den bedste motorsportsklasse i Danmark.

 

”FDM vil gerne være med til at sikre motorsporten i fremtiden. Vi ejer FDM Jyllandsringen som er Danmarks eneste FIA godkendte bane, og som i forvejen bruges til motorsport. Så det er naturligt, at vi nu går mere aktivt ind i motorsport i Danmark. Der har i mange år været et positivt samarbejde omkring gennemførsel af løb på FDM Jyllandsringen. Det samarbejde ønsker vi nu at udvikle ved, at vi sammen med Peter Elgaard fremover vil være promotor og løbsarrangør i Danmark for DTC-serien og de øvrige motorløb på bane, som afholdes i tilknytning til DTC serien”, siger FDMs adm. direktør Thomas Møller Thomsen.

2014-DTC-Start-06

FDM bliver i samarbejde med den nuværende promotor Peter Elgaard fremover både løbsarrangør og promotor af bl.a. DTC-serien (Foto: CNPhoto.dk).

 

Flere af FDMs søsterklubber i Europa fungerer allerede i dag som løbsarrangør og ikke mindst paraplyorganisationen for bil- og motorsportsklubberne, FIA, er en aktiv part indenfor motorsport.

 

Selve DTC-serien har siden 1999 været drevet af Peter Elgaard, som nu mener, at det tid til at finde en ekstra samarbejdspartner for at sikre DTC-serien en fremtid.

 

”Udviklingen og kravene i al professionel sport stiger hvert år, og det er i særdeleshed også gældende i Motorsporten. Tilskuere, sponsorer, deltagere samt den danske medieverden, forventer hvert år en fremgang og en udvikling af sporten. Dette både på det sportslige område og ikke mindst på det underholdningsmæssige område. Motorsporten i Danmark har derfor brug for en stærk organisation, som kan fremme sporten yderligt på nationalt plan. Denne organisation kommer så i form af et samarbejde mellem de nuværende kræfter i DTC og de værdier som FDM kan tilføre Dansk Motorsport”, siger Peter Elgaard.

 

Samarbejdet betyder, at der i fællesskab afholdes fem løbsweekender på FDM Jyllandsringen, hvoraf tre vil være med DTCs deltagelse, de øvrige to løbsweekender bliver fordelt mellem historisk motorsport og motorcykler. Desuden vil samarbejdet også omfatte de resterende fem afdelinger, som DTC afvikler på de øvrige baneanlæg i Danmark. Løbsserien ændrer ikke navn og vil forsat være betegnet DTC.

2015-sæsonen i Danish Thundersport Championship kommer til at byde på et nyt makkerpar. Det er Molly Pettit, Norge, som har valgt at stille op for Racing Factory ved siden af Ronnie Bremer, Hvidovre, som dermed for første gang siden foråret 2014 atter får en makker i DTC-serien.

2014-DTC-Pettit-02

Molly Pettit bliver i 2015 en del af Racing Factorys satsning i Danish Thundersport Championship (foto: CNPhoto.dk).

”Jeg glæder mig utrolig meget til samarbejdet med Racing Factory,” siger Molly Pettit, der i 2015 tager hul på sin tredje sæson i dels Danish Thundersport Championship, dels Norwegian Thunder Car Championship. ”Teamet arbejder seriøst og professionelt og tilbyder unikke og individuelle sponsor- og eventpakker, hvor der lægges stor vægt på gode oplevelser og samarbejde. Jeg ser også meget frem til at samarbejde med Ronnie Bremer, der har stor erfaring både som kører og som coach. Det er kompetencer og kvaliteter, som jeg helt sikkert kan få glæde af.”

 

Ronnie Bremer er glad for sin nye teamkammerat.

 

“Med Molly Pettit får vi en kapacitet og styrke, der passer til vores strategi og mission,” siger teamchefen. ”Vi vil give hende de bedste forhold, så hun er rustet til at vinde løb, også selvom vi på banen er konkurrenter. For os – som team – er det vigtigste, at Racing Factory står øverst på skamlen.”

Næste DTC-afdeling

Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen - 26. april


Mere info om billetter her


Billet eller gavekort?

Billetterne til 2015-sæsonen i Danish Thundersport Championship er klar ultimo marts. Vil du gerne give en gave inden da, kan du give et gavekort fra vores webshop.DTC’s supportklasser 2015

Video med en DTC-kører

DTC A/S støtter…DTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.