Det er to uger siden, at Michael Markussen, Kolding, afsluttede sin sæson i AutoMester Danish Thundersport Championship. Og han gjorde det med bravour, da han vandt det andet af de to kvalifikationsheats ved Yokohama DM-Finalen på FDM Jyllandsringen.

Nej, jeg er vågen, fornemmer man nærmest Michael Markussen sige før weekendens GT3-debut på Zandvoort.

Men den unge kører hviler ikke på laurbærrene. I denne weekend tager han atter sin brandsikre dragt på for at køre race. Denne gang på Zandvoort i Holland, hvor han sammen med den tidligere DTC-kører Anders Fjordbach, Tyskland, starter i en Audi R8 LMS GT3 Ultra i Blancpain Endurance Series.

 

”I denne weekend går en af mine største drømme i opfyldelse – at køre GT3-racerbil i en af verdens hårdeste serier,” siger Michael Markussen.

 

”Jeg vil gerne sige tak til Anders Fjordbach og hans bagland for at give mig muligheden, samt mine egne sponsorer til at gøre det til virkelighed.”

Der var mange glade ansigter, da sidste afdeling af AutoMester Danish Thundersport Championship blev kørt på FDM Jyllandsringen. En af dem var Henrik Nøhr, Dragør, som endte med at løbe med AutoMester-titlen, men det var ikke det eneste, køreren i den mørkegrønne Chevrolet Camaro var glad for.

Fem glade herrer efter Yokohama DM-Finalen (f.v.): Casper Elgaard, Jan Magnussen, Ronnie Bremer, Martin Andersen og Henrik Nøhr (foto: CN Photo).

”Jeg er ubeskrivelig stolt, og skylder en kæmpe tak til teamet, samt vores sponsorer Autopartner, Au2parts, Nøhrs Bilcenter A/S og A-sign, som gjorde dette her muligt,” siger Henrik Nøhr. ”Vi har kørt en hel sæson uden tekniske problemer og uden at påkøre nogen, dog ikke uden at blive påkørt af andre.”

 

Henrik Nøhr har tidligere kørt i andre klasser som Special Saloon Car og Youngtimer-serien, men skiftede midt i 2014-sæsonen til AutoMester Danish Thundersport Championship. Det skifte har han ikke fortrudt.

For Henrik Nøhr var 2015 hans første fulde sæson i AutoMester Danish Thundersport Championship (foto: CN Photo).

”DTC er Danmarks kongeklasse, men DTC har også vist sig at være en klasse fyldt med sindssygt søde, rare og hjælpsomme folk, som har taget så fantastisk godt imod vores lille oldboys team. Det gælder lige fra mekanikere, teamchefer, køkkenfolk og til kørere og ikke mindst DTC-ledelsen,” siger Henrik Nøhr. ”Det vil vi alle i teamet gerne sige stort tak for. På gensyn i 2016.”

Nicholai Eberhard, Hinnerup, og FDM Jyllandsringen. De to ting har ikke været den bedste cocktail i 2015-sæsonen. Tre DTC-afdelinger er blevet kørt på banen ved Silkeborg og alle tre gange er han blevet offer for et sammenstød, som satte ham ud af spillet.

Tredje gang blev ikke lykkens gang for Nicholai Eberhard (foto: CN Photo).

”Det er et eller andet med Jyllandsringen og mig i år. Det er bare uheldigt, at jeg i alle tre løbsweekender har skullet udgå,” siger Nicholai Eberhard, som ved Yokohama DM-Finalen også fik en tidlig exit.

 

”Jeg lå midt i feltet og kom op mod hesteskoen, og så blev jeg ramt bagfra af Sebastian Aarvik og blev sendt rundt. Der kom fire-fem biler forbi, og så kom der en anden, som ikke kunne orientere sig og ramte mig foran. Det var en øv afslutning.”

 

Trods den skuffende Yokohama DM-Finale er Nicholai Eberhard dog tilfreds med sin anden sæson i AutoMester Danish Thundersport Championship.

 

”Overordnet set har sæsonen været ok, selv om det nogle gange har knebet, når vi har skullet finde et godt set-up. Selv om det har været vores andet år i serien, har det været et lærerigt år. Vi har fået fundet nogle gode mekanikere, som brænder for det, og vi ser frem til næste år,” siger køreren fra HM Racing.

Nicki Petersen, Hornslet, fik ikke den afslutning på sin 2015-sæson i AutoMester Danish Thundersport Championship, som han havde håbet på. Han kom kun til start i to af de tre heats, der blev kørt ved Yokohama DM-Finalen på FDM Jyllandsringen, for en kollision i andet kvalifikationsheat betød, at han ikke kunne starte i finalen.

Nicki Petersen fik ikke noget stort udbytte ud af Yokohama DM-Finalen (foto: CN Photo).

Men problemerne indtraf allerede under tidtagningen, hvor han placerede sig midt i feltet på en 12. plads ud af de 23 startende.

 

”Der er ikke meget at gøre ved det, men det lykkedes bare slet ikke at få en omgang uden langsommere biler som skulle passeres. Det er, for at sige det lige ud, pænt træls. Jeg må bare presse på for at overhale i første heat,” lød det fra en skuffet Nicki Petersen efter kvalifikationen.

 

Næste skuffelse kom i første kvalifikationsheat. Eller rettere på startstregen til løbet, hvor Nicki Petersen blev indblandet i en kollision.

”Man kan jo nogle gange undre sig over, at man kan blive påkørt, inden starten overhovedet er gået. At jeg kunne køre mig tilbage igennem feltet tilskriver jeg en perfekt kørende bil – den havde drengene ramt lige i skabet,” siger køreren fra Danpor Motorsport, som også i andet kvalifikationsheat blev indblandet i en kollision. Denne gang blev forhjulsophænget godt og grundigt ødelagt.

 

”Det har været en decideret møgweekend. Bilen kørte perfekt og kunne sagtens have taget mig længere op i feltet, men unødvendige påkørsler gav et lidt andet resultat. Jeg er skuffet, men sådan er motorsport en gang imellem. Nu er der da heldigvis tid til at rette bilen ud igen…”

Tag med DTC-kørerne til USADTC A/S støtter…


DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Nøjagtig digital momentnøgle

Undgå overspænding med vores digitale momentnøgler

Se mere her.