2015-DTC-Markussen-Michael-02

Michael Markussen glæder sig til at deltage i årets Classic Race Aarhus (foto: Magnussen Racing Experience).

Michael Markussen, Kolding, glæder sig til årets anden afdeling af AutoMester Danish Thundersport Championship, som køres i forbindelse med Classic Race Aarhus.

 

”Det er jo sæsonens Monaco med masser af glade mennesker, men også en utrolig fed bane, hvor man presser sig selv til grænsen hele tiden,” siger Michael Markussen. ”Jeg håber naturligvis på en rigtig god kvalifikation, så jeg kan komme så langt op foran som muligt. Det er ikke verdens nemmeste sted at overhale, men hvis man kan holde sig udenfor problemer, vil placeringerne næsten komme af sig selv.”

 

”Men det bedste ved Aarhus Classic Race bliver uden tvivl de mange tilskuere, som plejer skaber en helt fantastisk stemning, der kan mærkes helt ind i bilen. Det giver virkelig et boost hos os kørere.”

2015-DTC-Magnussen-Jan-04

Jan Magnussen har hidtil været ubesejret ved løbene for AutoMester DTC på banens rundt om den århusianske Mindepark (foto: Magnussen Racing Experience)

Jan Magnussen, Roskilde, var en af de kørere, som ikke fik en særlig god start på AutoMester Danish Thundersport Championship, men den håber den tidligere tredobbelte mester at få revanche for ved weekendens Classic Race Aarhus.

 

”Classic Race Aarhus er helt klart en af mine favoritter på løbskalenderen,” lyder det fra Jan Magnussen. ”Jeg elsker bybaner, fordi de er så udfordrende med deres snævre sving og rå betonvægge. Samtidig er banen i Aarhus en utrolig smuk bane, hvor man både kommer gennem Mindeparken og ned langs strandvejen med de store, flotte villaer.”

 

Jan Magnussen håber på, at han kan gentage de to seneste års succesfulde Aarhus-løb, hvor han både har været hurtigst i tidtagningen og sejret i alle løb.

 

”Jeg har faktisk aldrig skullet overhalet nogen konkurrenter i Aarhus, og dén tradition vil jeg da forsøge at føre videre i år, lyder det fra racerkøreren med et smil,” siger køreren, som denne gang stiller til start med Bauhaus som hovedsponsor på sin bil.

Classic Race Aarhus er det næste løb på programmet for kørerne i AutoMester Danish Thundersport Championship. I pinsen mødes Danmarks bedste racerkørere i Aarhus for at køre det første af de to gadeløb, som indgår i årets mesterskab.

 

”Det er et løb, som jeg glæder mig meget til,” siger Dennis Lind, som ikke bare er førende i årets AutoMester DTC-serie, men også 2013-mester.

 

2015-DTC-Lind-Dennis-05

Dennis Lind skal forsvare sin føring i AutoMester Danish Thundersport Championship i pinsen (foto: CNphoto.dk).

”Min strategi for weekenden er, at jeg skal have så mange point som muligt. Jeg har rimeligt hul til dem, som kan give den gas på bybanerne, så bare jeg er med i toppen, er det fint for mig.”

 

Målsætningen er klar for Dennis Lind. Hans føring i AutoMester DTC skal forsvares.

 

”Jeg må erkende, at jeg er begyndt at tænke strategisk. Som racerkøer vil jeg altid vinde, men jeg vil hellere tage en anden- eller en tredjeplads i Aarhus frem for at havne i væggen,” siger han,

 

Dennis Lind fører i kampen om årets AutoMester Danish Thundersport Championship. Han vandt finalen ved premiereweekenden på FDM Jyllandsringen, hvor han også tog en sejr i et kvalifikationsheat. Og så har han kunnet profitere af de uheld, som flere rivaler havde på FDM Jyllandsringen. Men hvad med heldet ved Classic Race Aarhus?

 

”Held er et bredt ord,” siger 2013-mesteren.

 

”Jeg ved ikke, hvor meget man kan bruge held til i Århus, men jeg håber på at gennemføre alle racene, men det ville ikke gøre noget, hvis jeg får foræret nogle point som på Jyllandsringen, hvor der holdt fem biler i sandkassen. I Århus holder de nok ikke i sandkassen, men i betonen, så der skal kæmpes for dette her. Men Casper (Dennis Linds teamkammerat, red.) og jeg har også et teammesterskab, hvor vi skal have nogle point på den konto, ligesom Casper også har behov for at score points.”

2015-DTC-Andersen-Martin-03

Martin Andersen starter i sort og hvide og med butterfly, når der køres Classic Race Aarhus (foto: Jakob Rex).

Næste runde af AutoMester Danish Thundersport Championship er weekendens Classic Race Aarhus omkring Mindeparken i Århus.  Selv om bilerne fra DTC-klassen er blandt de nyeste, så er der flere af deltagerne, som forstår sig på det klassiske. Blandt andet Martin Andersen, Skals, som stiller til start iført .,.. butterfly.

 

”Jeg havde sidste år en tanke om, at det kunne være sjovt med sådan en køredragt, og nu skulle det være,” siger køreren i den blå bil med startnummer 11 på siden. Som ikke skal bekymre sig om, at det med at binde butterflyen. ”Den er syet ind i kørerdragten!”

 

Den regerende Yokohama Super Cup-mester havde en hård debut på FDM Jyllandsringen, hvor han endte i sandkassen i finalen. Men DTC-debutanten er klar til at kæmpe tilbage.

 

”Vi skal have så mange point som muligt, og vi har fået en masse ting, vi skal prøve, så jeg ser frem til Classic Race Aarhus,” siger Martin Andersen til dtc-net.dk. ”Det skal nok blive en stærk weekend.”

2015-DTC-Andersen-Martin-04

Martin Andersen i sit dress til Classic Race Aarhus. Hvilken kører fra 1965-klassen kan slå det?`(foto: Jakob Rex).

Check tidsplanenDTC A/S støtter…


Næste DTC-afdeling

Classic Race Aarhus i Mindeparken - 23.-24. maj


Mere info om billetter her


DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Nøjagtig digital momentnøgle

Undgå overspænding med vores digitale momentnøgler

Se mere her.