Auto-G DTC Weekenden på Ring Djursland var den første løbsweekend i Auto-G Danish Thundersport Championship på dansk grund for Mikkel C. Johansen, Slagelse, i sit eget DTC-team, Team #15. På Ring Djursland kørte han en tredjeplads hjem i det første kvalifikationsheat, mens han i det andet løb ind i alvorlige problemer med en total til-dugget forrude, som var med virkende til, at han måtte tage til takke med en syvendeplads.

2014-DTC-Johansen-08

Racing Promotion havde sin første DTC-start på dansk grund i weekenden. Alligevel er vestsjællænderen meget glad for weekenden. Foto: Team #15.

 

”Jeg er utrolig stolt af mit team” siger Mikkel C. Johansen. ”Vi har på kort tid skabt et stærkt team, både på mekanikerfronten såvel som på køkkenfronten. Vi arbejder med et reduceret budget, men trods disse vilkår præsterer alle en indsats på højeste niveau – en indsats som ikke kan undværes, når vi vil være med oppe foran.”

 

Racing Promotion-teamet har produceret dette lille sammendrag fra de to kvalifikationsheat på Ring Djursland.

 

Selv om Martin V. Jensen, Hinnerup, ikke nåede det mål, han havde sat sig forud for løbsweekenden på Ring Djursland – at komme i Super Pole – så var han glad for sin og teamets indsats i den seneste afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship.

 

”Selv om finalen blev aflyst, så var det en superweekend. Vi lærer stadig mere om bilerne og bliver også bedre til at køre dem,” siger Martin V. Jensen. ”Jeg formåede at komme i top 10 i begge træninger, og jeg var også tæt på at kom blandt de ti, som kvalificerede sig til at køre med i Super Pole, men jeg blev lige akkurat skubbet ud til sidst.”

2014-DTC-Jensen-06

”Selv om finalen blev aflyst, så var det en superweekend,” siger Martin V. Jensen (foto: CNPhoto.dk).

På denne baggrund skulle han starte første kvalifikationsheat som nummer 12, men han endte med at slutte fire pladser længere fremme.

 

”På et tidspunkt blev jeg påkørt af Patrick Egsgaard, da han spandt rundt og tog mig med, men jeg fik alligevel kørt mig frem fra en tolvte- til en ottendeplads, som betød, at jeg skulle starte det næste løb fra pole position,” fortæller Martin V. Jensen. ”Det regnede meget, og det lykkedes mig at holde mig i toppen, men så blev jeg desværre ramt bagfra af Marius Nakken, så jeg tabte 6-7 placeringer. Den var ren overlevelse, men jeg kom hjem som nier.”

Da det første kvalifikationsheat gik i gang på Ring Djursland, begyndte de første regndråber at komme, og det fik bl.a. Jan Magnussen, Roskilde, til at køre i pit for at skifte fra slicks til regnvejrsdæk.

2014-DTC-Magnussen-09

”Det var både superfedt og en smule vanvittigt,” siger Jan Magnussen om sin sejr i andet kvalifikationsheat (foto: CNPhoto.dk).

”Det skulle jeg ikke have gjort, for regnen stoppede og banen tørrede op, så udover at tabe tid på pitstoppet, kunne jeg heller ikke følge med dem, der valgte at blive på slicks,” forklarede Jan Magnussen, som måtte tage til takke med en 14. plads i første heat.

 

Til det andet kvalifikationsheat var dækvalget til gengæld rigtigt, og her lykkedes det den tidligere DTC-mester at køre sig op igennem rækkerne og tage en sejr.

 

”Det var både superfedt og en smule vanvittigt,” sagde Jan Magnussen efter sejren i andet heat. Men han var lidt skuffet over, at finalen ikke blev gennemført. ”Jeg respekterer naturligvis løbsledelsens beslutning, men jeg ville virkelig godt have kørt finalen, eftersom det jo gik super i regnen.”

Regnen blev det helt store samtaleemne under årets fjerde afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship, som blev kørt på Ring Djursland. Dråberne fra oven fik flere kørere til at satse forkert i deres dækvalg og endte med, at løbsledelsen måtte tage den drastiske beslutning af aflyse klassens finale samt løb for yderligere to klasser. Der blev derfor ikke kåret nogen finalevinder, men såvel Jan Magnussen, Roskilde, som Casper Elgaard, Egå, blev noteret for hver en sejr i et kvalifikationsheat.

2014-DTC-Start-05

Jan Magnussen var kortvarigt i front for det første kvalifikationsheat, men endte med at vinde det andet (foto CNPhoto.dk).

Regnen begyndte allerede at sætte sit spor under første kvalifikationsheat, hvor netop Jan Magnussen og Casper Elgaard var kommet bedst fra start. Allerede på første omgang valgte såvel Jan Magnussen som John Nielsen, Randers, dog at gå i pit for at skifte fra tørvejrs- til regnvejrsdæk, hvilket satte dem mere end en omgang tilbage. Og da regnen ikke tog til i styrke, viste det sig som en fejlbeslutning.

 

I stedet var det Ronnie Bremer, Hvidovre, som kom i front, men han blev midtvejs i kvalifikationsheatet indhentet af Casper Elgaard, der vandt mens Mikkel C. Johansen, Slagelse, fik hentet sig en tredjeplads.

2014-DTC-Regnvejr-01

Regnen gjorde forholdene meget vanskelige for deltagerne i andet kvalifikationsheat og medførte en aflysning af finalen (foto CNPhoto.dk).

Til andet kvalifikationsheat var regnen blevet så kraftig, at løbet blev startet under safety car. Her var det Martin V. Jensen, Hinnerup, der havde en kort stjernestund som løbets førende, inden han blev overhalet af Ronnie Bremer, som herefter førte foran Jesper Egebart, Vejle. Men fra en startposition allerbagest i feltet kom Jan Magnussen strygende og overhalede den ene konkurrent efter den anden, og selv om løbsledelsen valgte at stoppe løbet tre omgange før tid, var han nået frem på førstepladsen, inden det skete.

 

Kun en enkelt kører var røget af banen på grund af regnen, men da nedbøren blev så voldsom, at deltagere i andre klasser aquaplanede af banen på langsiden, traf løbsledelsen beslutningen om at stoppe yderligere kørsel på banen under henvisning til force majeure.

Check programmetGP Danmark den 29.-31. august.

International Classic TTDTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Mangler du en gave?

Mere info om gavekort her

Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.