Det bliver Jan Magnussen, Roskilde, der søndag middag starter fra pole position ved det første kvalifikationsheat for MASCOT Danish Thundersport Championship ved Yokohama DM-Finalen. Men det kunne lige så godt have været den mesterskabsførende Kasper H. Jensen, Hinnerup, der skulle have haft bedste startplads på FDM Jyllandsringen. Kampen mellem dem var nemlig tæt lige til det sidste.

Jan Magnussen endte med at sætte bedste tid i lørdagens tidtagning for MASCOT Danish Thundersport Championship (foto Morten Alstrup).

Jan Magnussen var den første kører, som kom under 1.10-grænsen på FDM Jyllandsringen, da han på sin første flyvende omgang satte tiden 1.09,689. Tre minutter senere var det så Kasper H. Jensens tur til at komme under 1.10, da han med tiden 1.09,308 strøg til toppen af tabellen. Begge kørere returnerede herefter til pitten for at få checket materiellet, og da der var tre minutter tilbage af tidtagningen, vendte de begge tilbage på asfalten. Med et minut igen satte Jan Magnussen en ny hurtigste tid i 1.09,243, og nu var det så spørgsmålet, om Kasper H. Jensen kunne slå ham. Det gjorde han ikke. Han manglede en tiendedel af et sekund i at forbedre sin egen tid, og dermed skal han starte det første af søndagens tre løb fra position to.

 

Mikkel C. Johansen, Slagelse, og den mangedobbelte norske mester, Marius Nakken, havde med henholdsvis tredje- og fjerdebedste tid en af årets bedste tidtagninger, mens de to sidste kørere, der stadig har en mulighed for at vinde MASCOT Danish Thundersport Championship – Michael Markussen, Kolding, og Casper Elgaard, Risskov – kvalificerede sig som nummer fem og seks.

 

Lasse L. Sørensen, Svenstrup, var med ottendebedste tid bedst blandt rookie-kørerne, mens der også er lagt op til en hård fight blandt U21-titelkandidaterne, da Frederik Schandorff, Rønde, og Martin V. Jensen, Hinnerup, kvalificerede sig som nummer ni og tolv.

 

Første kvalifikationsheat i MASCOT Danish Thundersport Championship køres søndag klokken 12.55. Andet kvalifikatitonsheat starter 15.35 og finalen skydes i gang klokken 16.25, hvorefter finalevinderen og den nye mester kåres.

Jævnbyrdigheden fejler intet i MASCOT Danish Thundersport Championship. Det viste den anden frie træning, der blev kørt lørdag eftermiddag på FDM Jyllandsringen. Her var tre forskellige teams nemlig placeret på de tre første pladser.

Lasse L. Sørensen var tredjehurtigste i sin bil fra Massive Motorsport (foto: Morten Alstrup).

Atter var der et halvt sekund mellem Jan Magnussen, Roskilde, og Kasper H. Jensen, Hinnerup, men denne gang var det køreren fra Team Flexlease.nu, der satte tiden. Og så lykkedes det Lasse L. Sørensen, Svenstrup, at sætte den tredjebedste tid.

Teknikken drillede Kasper Aaskov (foto: Morten Alstrup).

Ikke alle kørere var tilfredse med deres mekanik. ”Det virker til, at den taber olie fra bagtøjet,” sagde Kasper Aaskov, Varde, efter at han var steget ud af bilen, inden træningen var kørt færdig.

Jan Magnussen, Roskilde, er ved Yokohama DM-Finalen tilbage i feltet i MASCOT Danish Thundersport Championship, og han viste under weekendens første træning, at han har farten til at køre sin chance.

Et halvt sekund hurtigere end næstet mand var Jan Magnussen under den frie træning (foto: Morten Alstrup_.

Køreren fra Magnussen Racing Experience satte nemlig tempoet og var et halvt sekund hurtigere end mesterskabsfavoritten Kasper H. Jensen, Hinnerup, som igen var godt fire tiendedele hurtigere end en tredje titelkandidat, Michael Markussen, Kolding. Den forsvarende mester Casper Elgaard, Risskov, manglede noget i forhold til Jan Magnussen, da han blot noteret for sjettebedste tid – en tid, der var over et sekund langsommere end Jan Magnussen.

 

Det var ikke alle deltagere, som havde en problemfri første træning. Ronnie Bremer, Hvidovre, nåede ikke mange omgange, inden han valgte at parkere bilen med problemer med bagakslen. Han blev dog noteret for niendebedste tid.

Han er bagud på point i kampen om U21-mesterskabet, men det er ikke meget. Frederik Schandorff, Rønde, har seks point mindre end Martin V. Jensen, Hinnerup, når det gælder ungdomsmesterskabet, og der er hele 36 point på spil ved Yokohama DM-Finalen.

 

”Jeg vil rigtig gerne vinde U21-mesterskabet og samtidig medvirke til, at vi (Team Flexlease.nu, red.) vinder teammesterskabet, og jeg viste den rette speed sidst, vi var på Jyllandsringen,” siger Frederik Schandorff.

Frederik Schandorff er seks point bagud i kampen om U21-mesterskabet (foto: FDM)

”Jeg er fokuseret og tændt. Der er så mange faktorer op til sidste løbsweekend. Teamet og jeg skal have flest mulig points med os for at nå den målsætning, der blev sat før sæsonen, og som vi sammen valgte at øge forventningerne til midt i sæsonen. Vi ved alle, at det kan vi godt gennemføre, det kræver blot vores optimale fokus og en weekend uden fejl.”

 

Det er foreløbig blevet til én løbssejr for den unge djurslænding, som for fire uger siden på FDM Jyllandsringen også leverede en flot start.

 

”Jeg syntes, jeg har bevist, at jeg er en rigtig god starter, og det med heatsejren havde vi snakket en del om i mit personlige team omkring mig – vi havde alle en klar følelse af, at nu kom den, og så lavede jeg lidt sjov med det på tv. Vi kører ræs, jeg vil gerne være så professionel som muligt, og nogle gange er det vigtigt at have det sjovt med det,” siger Frederik Schandorff.

 

”Der kan ske meget, men hvis jeg leverer mit optimale og teamet gør det samme, så tror jeg på, jeg kan tage pokalen med hjem. Nu får vi se!”

Billetter til FDM Jyllandsringen

Billetterne til Yokohama DM-Finalen kan du købe i FDMs webshop.Yokohama DM-FinalenInspiration til næste løbDTC på TV2 SportTV2 Sport sender direkte fra syvende afdeling af MASCOT DTC på følgende tidspunkt:

Søndag klokken 12.00-17.00

Programmet genudsendes
Mandag 12.15-17.15

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Værktøjswebshop

Få nedsatte priser på dit værktøj når du klikker på dette link. Høj kvalitet og superservice.

Se mere her.