Nicholai Eberhard, Hinnerup, havde en noget uheldig afslutning på MASCOT GP Danmark på FDM Jyllandsringen. Han startede finalen fra position 5, men da resultatlisten blev publiceret, figurerede han først helt nede på tolvtepladsen.

 

”Jeg skulle starte i indersporet på tørvejrsdæk i vandpytterne, så jeg kom overhovedet ikke afsted og mistede 3-4 pladser i starten,” siger køreren fra HM Racing.

Nicholai Eberhard blev påkørt af en konkurrent og påkørte også en konkurrent i finalen (foto: Henning Smed).

”I første sving blev jeg påkørt bagfra, og jeg tror, at min bagende hang fast i bilen bagved, for jeg kunne ikke få gas på baghjulene og mistede endnu flere placeringer. Til sidst dummede jeg mig ved at prikke Martin Andersen af for enden af langsiden, så jeg fik en 20 sekunders straf.”

 

Mens finalen blev en skuffelse, forløb første kvalifikationsheat langt hen ad vejen tilfredsstillende for ham.

 

”Jeg tror, at jeg startede som nummer elleve og var fremme som nummer fem, da der kom gult flag på grund af en afkørsel,” siger Nicholai Eberhard. ”Jeg var ikke helt sikker på, om der var grønt flag på den næste flagpost, så jeg var lidt afventende, og så blev jeg overhalet af Martin og blev sekser.”

Frederik Schandorff, Rønde, fik søndag middag hul på bylden, da han i sin Chevrolet Camaro fra Team Flexlease.nu kom først over målstregen i det indledende kvalifikationsheat og dermed scorede sin første sejr i MASCOT Danish Thundersport Championship. Teenageren startede fra position 2, men var allerede i front i det sving på FDM Jyllandsringen.

Søndag tog Frederik Schandorff sin første DTC-sejr (foto: Henning Smed).

”Det er en megafed følelse. Jeg har haft fantastisk god fart i bilen hele weekenden igennem, og så bevidste jeg, at jeg er feltets bedste starter ved at give Casper Elgaard baghjul,” siger Frederik Schandorff.”

 

I andet kvalifikationsheat endte han imidlertid i sandkassen, mens finalen udløste en ottendeplads.

 

”Uheldigvis er der nogle omstændigheder, der ikke er med os. Min fod gled på bremsen i heat to, så jeg kørte af i heat to, mens jeg startede fra pitten – og dermed allerbagest – i finalen. Det positive er så, at jeg kørte mig op på ottendepladsen,” siger Frederik Schandorff.

Mads Christensen havde grund til blær, da han søndag kørte fra de ni andre kendisser på FDM Jyllandsringen. En regnvåd bane stillede høje krav til de berømte danskere, som måtte køre uden professionel hjælp fra MASCOT Danish Thundersport Championship.

Deltagerne i kendisløbet i forbindelse med MASCOT GP Danmark på FDM Jyllandsringen (foto: Julia Fennefoss Vollertsen).

Hverken fodboldspilleren, rapperen eller komikeren kunne hamle op med blærerøvens evner på fire hjul. Ti kendte danskere dystede til søndagens MASCOT GP Danmark om, hvem der er bedst bag et rat, og selvom vejret gav udfordringer, røg kun én kører af banen. Friskieren Rasmus DJ kom på en velfortjent tredjeplads, mens Silkeborgs borgmester Steen Vindum placerede sig som nummer to. Mads Christensen selv var dog ikke overrasket over at køre med sejren:

 

”Det var dejligt, og det havde jeg jo sådan set også forestillet mig. Men man ved jo aldrig. Sådan en som Uffe Holm, han er ligesom en løs kanon. Man kunne jo ende i grøften sammen med ham, det havde jeg egentlig forudset, men det lykkedes at vinde,” siger Mads Christensen.

 

Oprindeligt var det planen, at kendisserne skulle have overladt rattet til kørere fra MASCOT DTC efter ti minutters kørsel. Men forsinkelser på grund af et voldsomt regnvejr gjorde, at kendiskørerne måtte klare opgaven alene, og nøjes med DTC-kørernes gode råd inden start. På trods af rådgivning, måtte rapperen, Jøden, udgå, da han kørte af banen på anden omgang. Han endte dermed på en sidsteplads lige bag ved musikeren Pharfar. Jøden tog det dog med oprejst pande:

 

”Jamen som de siger, når barnet bliver født: Der er i det mindste ti fingre og ti tæer, så helt galt gik det ikke. Men jeg ville da gerne have prøvet at tage lidt mere end en omgang. Det er lidt surt at ende i kattebakken. Jeg var nok lidt for selvsikker, for jeg trykkede jo på bremsen, og så tænkte jeg, ej jeg kan godt give den lidt gas. Og så gav jeg den lidt gas, og så var jeg ude i sandet. Så når din første impuls er at trykke på bremsen, så følg din impuls i stedet for din trang til at træde på speederen,” siger Jøden og tilføjer:

 

”Jeg ville gerne have slået alle i løbet, men jeg kan godt forstå, at alle har lyst til at vinde over Uffe og over Mads.”

For første gang i karrieren kunne Michael Markussen, Kolding, indtage øverste plads på præmiepodiet efter en finale i MASCOT Danish Thundersport Championship. På FDM Jyllandsringen vandt han først dagens andet kvalifikationsheat på en våd bane, inden han kunne føre samtlige omgange i den afsluttende finale.

Michael Markussen (18) vandt finalen på FDM Jyllandsringen foran Casper Elgaard (5) og Martin V. Jensen (20), mens en uheldig Kasper H. Jensen (th.) blev sekser (foto: Henning Smed).

Det var godt nok Casper Elgaard, Risskov, der startede finalen fra pole position, men denne startplads var i det fugtige inderspor. I ydersporet med den tørre ideallinje startede Michael Markussen, og han fik en perfekt start, skød i front foran Martin V. Jensen, Hinnerup, og begyndte hurtigt at opbygge en føring.

 

På tredje omgang blev der første gang indsat safety car. Dermed var Michael Markussens forspring forsvundet, men da løbet atter blev givet fri, formåede han endnu engang at lægge afstand til forfølgerne, hvor Casper Elgaard, Risskov, nu var på tredjepladsen.

 

To omgange senere kom der på ny safety car, og selv om dette kun var for en kortvarig periode, nåede Casper Elgaard aldrig at komme i en position, hvor han kunne presse og angribe Michael Markussen. Der blev nemlig for tredje gang indsat safety car, og da den blev på banen til det ternede flag, sluttede Michael Markussen finalen foran Casper Elgaard og Martin V. Jensen.

Frederik Schandorff vandt et meget dramatisk første kvalifikationsheat foran Michelle Gatting (foto Henning Smed).

Resultaterne ved MASCOT GP Danmark betød, at Michael Markussen i den samlede stilling nu er rykket meget tæt på Kasper H. Jensen, Hinnerup, som havde en uheldig løbssøndag, men stadig har føringen målt på nettopoint.

 

I første heat udgik Kasper H. Jensen efter et sammenstød, og da hans bil fik så store skader, at den ikke blev klar til andet kvalifikationsheat, kunne han blot høste 12 point for sin sjetteplads i finalen. Et lille plaster på såret fik hans team, Team Flexlease.nu, dog, da teamkammeraten Frederik Schandorff, Rønde, tog sin første sejr, da han vandt et meget dramatisk første kvalifikationsheat.

DTC på TV2 SportTV2 Sport genudsender sit program fra femte afdeling af MASCOT Danish Thundersport Championship på følgende tidspunkter:
Søndag klokken 20.40-01.50
Tirsdag klokken 10.55-15.50

Næste DTC-afdeling

Gatebil - 10.-11. septemberBilletter til FDM Jyllandsringen

Billetterne til løbene på FDM Jyllandsringen kan du købe i DTCs webshop.DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


DTC A/S støtter…


Værktøjswebshop

Få nedsatte priser på dit værktøj når du klikker på dette link. Høj kvalitet og superservice.

Se mere her.