Er du til race og har du adgang til et fjernsyn onsdag morgen, så bør du nok tage fjernbetjeningen og stille TV’et ind på TV2.

 

2014-DTC-Egsgaard-Magnussen-01

Onsdag kan du opleve Patrick Egsgaard (tv) og Jan Magnussen i TV2-programmet Go’Morgen Danmark.

I onsdagens udgave af Go’Morgen Danmark kan du nemlig komme til at opleve to af deltagerne i årets Auto-G Danish Thundersport Championship.

 

Det er Patrick Egsgaard, Esbjerg, og Jan Magnussen, Roskilde, som lægger vejen forbi studiet for at præsentere deres biler forud for weekendens Åbningsløb på FDM Jyllandsringen.

2014-udgaven af Auto-G Danish Thundersport Championship kommer til at byde på mange debutanter. En af dem er Jesper K. Egebart, Vejle, som efter bl.a. to Formel Ford-mesterskaber og en succesfuld sæson i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen skal køre en Chevrolet Camaro for FP Racing.

 

”Nu har jeg kørt så mange år i alt det andet, og så vil jeg gerne prøve DTC,” siger han. ”Dennis (Lind, red.) har jeg kørt imod i mange år, og det er sjovt at se, om jeg kan gøre det samme, som han har gjort, og så vil jeg gerne etablere mig som et navn som racerkører, og det synes jeg, at man kan gøre her.”

 

Jesper K. Egebart har haft lejlighed til at teste sin nye racerbil, der i grundprincipperne med en standardbaseret motor og en stor amerikansk rørramme godt kan minde om en forvokset Legend Car.

2014-DTC-Egebart-01

Jesper Egebart vil bruge sin deltagelse i Auto-G Danish Thundersport Championship til at etablere sig som racerkører.

”Ja, det er tæt på, og den har også lidt de samme køreegenskaber,” siger han. ”Jeg vil sige, at farten er den største forskel. Den er langt, langt hurtigere. Den accelererer helt vildt, når man giver den gas og får lov til. Det er en den største udfordring, og så er bilen noget større, er lidt længere til siderne end man er vant til, men absolut en sjov bil.”

 

”DTC-raceren er ikke så nemt at køre. Formel Forden kunne man påvirke meget, men denne her noget større at komme rundt med. Der skal lidt større skub til end ved Formel Forderne, men selv om det er noget anderledes, så er principperne stadigvæk de samme. Det er fire hjul og et rat, så det er bare derudaf.”

 

Men selv om Jesper K. Egebart gerne vil gentage Dennis Linds præstation med et DTC-mesterskab, så ser han ikke sig selv som DTC-seriens nye Dennis Lind?

 

”Nej! Jeg ser mig som den nye Jesper Egebart,” slår han fast.

2013-DTC-Nielsen-01

John Nielsen får i år en dør i sin DTC-racer – og den er han glad for. Foto: Jeppe Rimmen.

Det bliver med nye biler, at Polar Seafood Racing tager hul 2014-udgaven af Auto-G Danish Thundersport Championship. Efter Camaroer i 2012 og Mustanger i 2013 gælder det et helt nyt mærke og dermed en ny model.

 

”Vi har fået de nye Dodge-racere, men kørerne på de tre Polar-racere med 61, 62 og 63 bliver de sædvanlige. Det er John Nielsen, Jesper Sørensen og så mig,” fortæller Anders Fjordbach til dtc-net.dk.

 

For teamet har optakten til årets Auto-G Danish Thundersport Championship været hektisk.

 

”Vi fik bilerne i lørdags, og der har været vild stor travlhed for at få bilerne ud at køre til testen i mandags,” siger Anders Fjordbach. ”Vi fik 14 omgange, og så var støjkvoten desværre opbrudt. Vi brugte 11 omgange på at køre motor til, og de sidste tre omgange til bremserne.”

 

Trods det beskedne antal omgange på FDM Jyllandsringen nåede han dog at få sig et indtryk af den nye Dodge Challenger-model.

 

”Den er større end de andre biler i klassen, specielt bagenden. Fra bagakslen og ud til bagkofangeren er den længere, og hjørnerne er bredere, og det er ikke, fordi de andre biler, vi har kørt med, er specielt små. Ellers er der ikke den store forskel,” siger Anders Fjordbach. ”Nå, nej, på denne her model har John fået en dør, så han nemmere kan komme ind og ud. Den er han glad for!”

 

Polar Seafood Racing råder stadig over sine Ford Mustanger fra foregående sæson, som skal lejes ud til andre deltagere, men ellers er målsætningen for teamet atter at være med i toppen.

2013-DTC-Fjordbach-01

“Jeg vil ligge og kæmpe med John om de forreste pladser,” siger Anders Fjordbach.

”John vil jo vinde igen – og helst mesterskabet – og så vil Jesper også gerne opleve at komme på podiet igen,” siger Anders Fjordbach. ”For mit eget vedkommende er det svært at have et mesterskabsmål, for jeg kan ikke køre alle løb. Jeg har 24-timers løbet på Nordschleife, som jeg skal køre, men jeg regner da med at kunne følge med oppe i toppen og skal ligge og kæmpe med John om de forreste pladser.”

Også i 2014 kommer man til at opleve Bjarne Nordal, Norge, i dels Auto-G Danish Thundersport Championship, dels Norwegian Thunder Car Championship. Men det bliver i nye rammer, at den norske veteran stiller til start.

2013-DTC-Nordal-01

Bjarne Nordal starter i 2014 i nye rammer under Mats Lysen Motorsport.

Mats Lysen Motorsport bliver nemlig det nye team, som Bjarne Nordal starter for. Mats Lysen Motorsport er bygget op omkring den 22-årige Mats Lysen, Norge, som på rekordtid har gjort karriere indenfor rallycross. I 2009 vandt han således Europamesterskabet i Division 1A – svarende til den hjemlige Super 1600-division – og siden da har han kørt i sportens hurtigste klasse.

 

Men nu kaster Mats Lysen Motorsport sig altså ud i asfaltbanesport, hvor man kommer til at bruge påsken til at klargøre den Chevrolet Camaro, som Bjarne Nordal skal køre med.

Få dit livs drifttur

Mere info om gavekort her

Deltag i konkurrencen om at få en tur i passagersædet ved siden af Martin Hell & co. ved Åbningsløbet.

DTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Mangler du en gave?

Mere info om gavekort her

Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.