Sæsonen fik ikke den bedste start for Mikkel C. Johansen, Slagelse, men på det seneste er han rykket frem i klassementet i Auto-G Danish Thundersport Championship. På et tidspunkt befandt han sig helt nede på tolvtepladsen, men efter den seneste mesterskabsrunde på Rudskogen Motorsenter ligger han nu som nummer femteplads.

 

Den femteplads kan han dels tilskrive sin sejr i et kvalifikationsheat ved GP Danmark, dels en tilsvarende sejr i et kvalifikationsheat på netop racerbanen i Norge.

2014-DTC-Johansen-Andersson-01

På Rudskogen Motorsenter tog Mikkel C. Johansen sin anden heatsejr i år (foto: Birger W. Johansen).

”I finalen mistede jeg desværre nogle placeringer på første omgang og røg ned som femmer,” fortæller Mikkel C. Johansen. ”Jeg havde en fed duel om fjerdepladsen med sidste års DTC-mester, Dennis Lind, og den kostede desværre tabt terræn op til førergruppen. Ved det ternede flag var jeg dog nået op til Casper Elgaard på tredjepladsen, men jeg endte finalen som nummer fire.”

 

”Endnu en gang er jeg bare nødt til at takke mine fantastiske mekanikere, som nu er suppleret med vores nye dækmand, Günther Pedersen, som jeg kender fra tiden hos Perfection Racing.”

Det var Ronnie Bremer, Hvidovre, som strøg helt til tops, da man på Rudskogen Motorsenter i Norge afviklede årets nordiske mesterskab for V8 Thundersport – også kendt som de biler, der anvendes i Auto-G Danish Thundersport. Køreren fra Racing Factory havde gennem det meste af weekenden været hurtigste mand i feltet, men det var først i finalen, at det hele flaskede sig, så han kunne tage sin og teamets første sejr i de amerikanske rørrammebiler.

 

I tidtagningen havde han været næsthurtigst. I Super Pole kiksede han dog og var blot femtehurtigst, men i det første af søndagens kvalifikationsheat fik han kørt sig til en fjerdeplads – samme resultat, han også blev noteret for i det andet kvalifikationsheat, hvor han var blevet straffet for at køre udenfor linjerne på racerbanen sydøst for Norge.

2014-DTC-Podium-01

De fem bedste ved NM-finalen i V8 Thundersport. Fra venstre Mikkel C. Johansen (nr. 4), Marius Nakken (nr. 2), Ronnie Bremer (nordisk mester), Casper Elgaard (nr. 3) og Michael Markussen (nr. 2) (foto: Peter Jæger).

Til finalen skulle Ronnie Bremer starte som nummer fem. På rækken lige foran sig havde han Mikkel C. Johansen, Slagelse, og Dennis Lind, Roskilde, der hver især havde vundet et kvalifikationsheat. Dem fik han tidligt passeret, hvorefter han satte efter Casper Elgaard, Risskov, på andenpladsen. Også han blev overhalet, og nu blev jagten sat ind på Marius Nakken, Norge. Nordmanden førte længe, men hullet til ham fik Ronnie Bremer lukket, og han gik forbi i en flot overhaling, hvorefter han støt og roligt kunne lægge luft til ham og tage sin første sejr.

 

Mens Ronnie Bremer vandt finalen og den nordiske titel, blev Marius Nakken bedste ungdomskører. Michael Markussen, Kolding, og Jesper Egebart, Vejle, gennem hele weekenden kæmpede om at blive bedste Rookie-kører, og de to sluttede på femte- og sjettepladsen lige foran 2013-mesteren Dennis Lind, Roskilde, som gjorde comeback til serien.

 

Casper Elgaard overtog føringen i kampen om Auto-G Danish Thundersport Championship, hvor finalen køres den 28. september på FDM Jyllandsringen.

Om det var hjemmebanen, som var udslagsgivende, skal være svært at sige, men det var i hvert fald en hjemmebanekører, som satte tiden, da der på Rudskogen Motorsenter søndag formiddag blev afviklet Super Pole-konkurrence om de ti første placeringer i startopstillingen til årets syvende afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship.

2014-DTC-Nakken-07

På sin hjemmebane lykkedes det Marius Nakken, Norge, at være bedst i Super Pole-konkurrencen (foto: CNPhoto.dk).

 

Marius Nakken, Norge, var godt et kvart sekund hurtigere end nærmeste konkurrent på sin flyvende omgang, men til gengæld var det tæt bag nordmanden.

 

Kun fem hundrededele af et sekund var forskellen mellem Dennis Lind, Roskilde, og Mikkel C. Johansen, Slagelse, som satte henholdsvis næst- og tredjebedste tid. Resultatet af Super Pole-konkurrencen var som følger:

 

Marius Nakken

Dennis Lind

Mikkel C Johansen

Casper Elgaard

Ronnie Bremer

Jesper Kilstrup Egebart

Michael Markussen

Kim Andersson

Patrick Egsgaard

Nicolai Eberhard

Dennis Lind, Roskilde, er i denne weekend tilbage i Auto-G Danish Thundersport Championship, og under lørdagens to frie træninger på Rudskogen Motorsenter sydøst for Oslo viste den regerende mester, at han ikke har glemt sin metier endnu.

2014-DTC-Lind-04

Dennis Lind har ikke mistet spor af den fart, som gav ham 2013-titlen i Auto-G Danish Thundersport Championship (foto: Jan Kaiser).

I den Chevrolet Camaro, som i denne sæson er blevet kørt af Jan Magnussen, Roskilde, var Dennis Lind måske kun fjerdehurtigste mand i den første fri træning, men i den anden var det ham, som satte tiden. Javel, det var marginalt – otte hundrededele af et sekund fra Casper Elgaard, Risskov – men alligevel var han hurtigst på den bane, som han ikke har besøgt i 12 måneder. Størstedelen af de øvrige felt kørte således på Rudskogen Motorsenter lige før sommerferien.

 

I øvrigt tegner der sig et sandt nordisk opgør på den norske racerbane, hvis den anden træning kan bruges som rettesnor. Tre nationer sluttede nemlig i top 4. Efter Dennis Lind og Casper Elgaard fulgte nemlig Marius Nakken, Norge, og Kim Andersson, Sverige.

Så er der finale i Auto-G DTC27.-28. september 2014

DTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Mangler du en gave?

Mere info om gavekort her

Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.