Første kvalifikationsheat på Bellahøj Park blev vundet af Casper Elgaard.

Det blev Casper Elgaard, Risskov, som fik æren af at blive den første kører til at vinde et officielt løb for AutoMester Danish Thundersport Championship på Sjælland. Det var køreren fra Stark Racing, som kom først over målstregen efter 12 dramatiske omgange på Bellahøj Park lørdag eftermiddag.

 

Jan Magnussen, Roskilde, havde sikret sig pole position med Casper Elgaard som toer, men Ronnie Bremer, Hvidovre, fik fra anden startrække en god start og var oppe for at blande sig blandt de forreste. Han kom på siden af Casper Elgaard, men da kørerne gik ind i det første venstresving, ramte han Jan Magnussen, så denne spandt rundt. Ronnie Bremer befandt sig herefter i front foran Casper Elgaard, mens Nicki Petersen, Hornslet, og Sebastian Aarvik, Norge, besatte de næste pladser.

 

Efter et par omgange smuttede Casper Elgaard imidlertid forbi Ronnie Bremer, og selv om denne løbet ud holdt sig bag ham, blev slutresultatet en sjetteplads. Ronnie Bremer blev dels idømt tre strafsekunder for tyvstart, dels 20 strafsekunder for en påkørsel.

 

Mikkel C. Johansen, Slagelse, havde tabt placeringer i starten og sluttede første omgang på tolvtepladsen, men herefter lavede han en række overhalinger, så han endte med at kunne slutte løbet på det, der lignede en andenplads. Imidlertid blev han også idømt en straf for påkørsel af en konkurrent, hvorfor han rykkede tilbage på ottendepladsen.

Jan Magnussen håber på at kunne forsvare sin føring i AutoMester DTC (foto: Magnussen Racing Experience).

For de fleste af weekendens deltagere i AutoMester Danish Thundersport Championship vil Bellahøj Park været et helt og aldeles nyt bekendtskab, men enkelte har kørt på banen før. Det gælder bl.a. Jan Magnussen, Roskilde.

 

”Jeg har før kørt på banen, men det har været i historiske racerbiler fra 1960’erne. Vores DTC-biler er langt kraftigere og mere moderne og opfører sig helt anderledes,” siger køreren fra Magnussen Racing Experience.

 

”Mange ved, at jeg er stor fan af bybaner, og København er ingen undtagelse med sine høje betonvægge og farlige sving. Det handler om at gøre hjemmearbejdet så godt som muligt og så ellers komme af sted og få det bedste ud af det.”

 

Først lørdag får kørerne mulighed for at komme ud på asfalten og prøve de anderledes rammer i deres buldrende amerikanerbiler.

 

”Jeg har naturligvis en tro på, at vi kan tage hjem med samme resultater, som vi præsterede sidste gang, vi kørte på en bybane.” siger Jan Magnussen med henvisning til, at han vandt ved Classic Race Aarhus i maj.

 

Bilen og teamet er det samme, når Nicki Petersen vender tilbage til AutoMester DTC. Men det er farverne ikke (foto: Kim Gripping).

Der bliver comeback til et af de tidligere faste navne, når fjerde afdeling af AutoMester Danish Thundersport Championship køres i weekenden på Bellahøj Park. Det er Nicki Petersen, Hornslet, der er klar til at tage hul på sin danske sæson efter indtil nu at have deltaget i NASCAR Whelen Euro Series.

 

”Det passer lige med at sæsonens fire danske løb rammer ved siden af de europæiske løb, så jeg har fået en god mulighed for at komme hjem resten af sæsonen. Jeg elsker at køre i Danmark, og jeg mener også at DTC-feltet stadig er virkelig hårdt, så det kommer også til at udfordre mig enormt,” siger Nicki Petersen.

 

”Jeg er vildt spændt på at prøve banen i København – det er altid lidt specielt med de bybaner. Det siges at den er bredere end banen i Aarhus, så jeg håber at der er flere overhalingsmuligheder!

De permanente baner er for anden gang i denne sæson blevet udskiftet med en gadebane. Det er ved Copenhagen Historic Grand Prix, at AutoMester DTC-serien kører (foto: CNPhoto).

For første gang nogensinde kommer Danmarks bedste motorsportsserie til Sjælland, når Copenhagen Historic Grand Prix denne weekend danner rammer om Automester DTC. Det er en enestående mulighed for sjællandske motorsportsentusiaster, og løbet kommer ikke til at gå stille for sig. Weekenden byder på store biler, høj fart og godt humør for bilgade sjællændere.

 

Løbsserien består af i alt otte løb, og Copenhagen Historic Grand Prix udgør det fjerde løb i mesterskabet. Der køres om 75 point over tre heats, det vil sige 25 point per løb. Helt særligt ved dette løb er, at det er en gadebaneløb, hvilket betyder at der køres på almindelige veje og ikke på en anlagt bane, som for eksempel FDM Jyllandsringen. Derfor er der ekstra meget på spil, når kampen om mesterskabet udkæmpes:

 

”Vi kan glæde os til et meget spændende løb denne weekend. Det er klart, at kørerne jo ikke har mulighed for at træne på en gadebane til hverdag. Når de møder op, er det altså lige på og hårdt”, siger Peter Elgaard, promotor og løbsarrangør hos FDM DTC.

 

Hvis man på en almindelig bane får lidt for meget fart på eller tager svinget forkert, så ender man ude på græsset. Det gør man ikke ved et gadeløb, her er der enten autoværn eller en betonmur. Ingen af delene noget, som kørerne ønsker at komme i kontakt med:

 

“Det er nogle lidt andre ting der kræves af kørerne, når der køres på gadebane. Det er naturligvis nødvendigt, at man kan køre stærkt, men man skal også kunne holde sig ude af ballade, altså ingen uheld og sammenstød der kan give skader på bilen”, forklarer Peter Elgaard.

 

Bilerne man kan opleve, er også særlige. Det er store amerikanske biler. De største biler man kan finde til Copenhagen Historic Grand Prix. Med V8-motorer med godt 500 hestekræfter, er de bygget udelukkende til race og kan komme op mod de 300 km/t, hvis banen tillader det. Billetter til Copenhagen Historic Grand Prix koster fra 295 kroner, og børn op til 14 år har gratis entré i følgeskab med en voksen.

DTC på TV2 SportTV2 Sport sender søndag den 2. august fra klokken 13.30 til klokken 16.30 live fra Copenhagen Historic Grand Prix, hvor fjerde afdeling af AutoMester DTC køres.

Sådan kører DTC på BellahøjNæste DTC-afdeling

Copenhagen Historic Grand Prix - Bellahøj Park - 1.-2. augustDTC A/S støtter…


DTC’s samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Nøjagtig digital momentnøgle

Undgå overspænding med vores digitale momentnøgler

Se mere her.