I den kommende weekend køres årets udgave af Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj-banen rundt om Grøndalscenteret i København, og selv om det er alle de historiske klasser, der køres race i, så vil arrangementet alligevel have et vist strejf fra den moderne del af sporten.

 

Telesikring Racings Jan Magnussen, Roskilde, er således med i feltet, når der både lørdag og søndag køres Race For Riget – et velgørenhedsarrangement, hvor der samles penge ind til fordel for Rigshospitalets Børneafdeling. Den tidligere tredobbelte DTC-mester er indplaceret i den dyre ende – 2.500 kroner for en køretur – men det er der også en god grund til, for det er en af de dyre biler, han kører med.

2014-Race-For-Riget-01

Det er Formula Racings Ferrari 458 GT3, som anvendes fra European Le Mans Series, hvor man vil kunne købe sig til en tur med Jan Magnussen som chauffør, og her udlodder Formula Racing endda en køretur med ham. Alt hvad man skal gøre for at deltage i konkurrence, er at slå vejen forbi Formula Racings telt i tidsrummet 12.00-12.25.

 

Jan Magnussen er i øvrigt ikke den eneste kører med Auto-G DTC-baggrund, som deltager i Race For Riget. Også Kristian Poulsen, Risskov, og Jason Watt, Herlev, er med ved arrangementet bag rattet af henholdsvis Aston Martin Zagato og Ford GT.

To gange i år er der blevet kørt med biler fra Auto-G Danish Thundersport Championship på Rudskogen. Første gang var i starten af juni, hvor deltagerne fra den svenske V8 Thunder-klasse kørte en mesterskabsafdeling, og anden gang var 14 dage senere, hvor årets tredje afdeling af såvel Auto-G DTC-serien som NTCC-mesterskabet blev kørt.

2014-DTC-Nakken-02

Marius Nakken var en af de hurtigste på Rudskogen Motorsenter. Både under V8 Thunder-løbene og mesterskabsafdelingen for Auto-G Danish Thundersport Championship og Norwegian Thunder Car Championship.

Og der var ingen tvivl om, at tempoet var højt i DTC/NTCC-løbet. I hvert fald i forhold til V8 Thunder-løbet.

 

Ved det to heats, der blev afviklet ved V8 Thunder var det Elling Sebastian Aarvik og Marius Nakken, begge Norge, som satte de bedste omgangstider med henholdsvis 1.29,850 og 1.29,785. Under DTC/NTCC-weekenden, som blev afviklet under stort set identiske vejr- og temperaturforhold, var Jan Magnussen, Roskilde, hurtigst i begge kvalifikationsheat og finalen. Hans bedste omgangstider svingede fra 1.28,984 til 1.28,363.

 

Men konkurrencen havde åbenbart også fået Marius Nakken og Elling Sebastian Aarvik til at finde noget ekstra. Marius Nakken nåede således helt ned på 1.28,315, mens Elling Sebastian Aarviks bedste tid blev klokket som 1.28,967.

Der går endnu et stykke tid, inden kampen om årets Auto-G Danish Thundersport Championship genoptages. Det bliver i weekenden den 16.-17. august, at årets fjerde afdeling køres, og det kommer til at ske på Danmarks vel nok mest krævende racerbane – Ring Djursland.

2014-DTC-Start-03

Du har mulighed for at genopleve nogle af de tidligere løb i Auto-G Danish Thundersport Championship i vores videosektion. Foto: CNPhoto.dk

De deltagende teams er så småt i gang med forberedelserne til løbet, der ligesom årets anden mesterskabsafdeling bliver specielt. For ligesom ved Classic Race Aarhus er der nemlig ikke nogen muligheder for at teste på forhånd, så forberedelserne er her ekstra vigtige.

 

Men hvad skal du bruge ventetiden på? Ja, du kan jo bruge den til noget fornuftigt, nemlig at tage et tilbageblik på de to løb, der hidtil er kørt på dansk grund. Det kan du gøre i vores videosektion.

Når årets udgave af Copenhagen Historic Grand Prix køres den 2.-3. august på den ny bane omkring Bellahøj i København, vil en række af deltagerne fra Auto-G Danish Thundersport Championship være til stede. Enten for at sætte sig bag rattet af en af de historiske biler eller for at deltage i Race for Riget, der kører penge ind til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet i København.

2014-DTC-Magnussen-06

En af dem er Jan Magnussen, Roskilde, og for ham bliver deltagelse denne gang speciel. Han er blevet blev ambassadør for Race for Riget.

 

”Jeg er meget beæret over at få tilbudt rollen som ambassadør for Race for Riget, udtaler Jan Magnussen. ”Det er et kæmpe privilegium at være med til at give nogle en stor oplevelse og samtidig gøre en forskel for andre. Race for Riget er et seriøst projekt, som på blot tre år har skænket mere end 700.000 kroner til Rigshospitalet, så jeg er ikke i tvivl om, at vi kan gøre en endnu større forskel i fremtiden.”

God sommerferieDTC's webshop vil være åben hele sommerperioden, men ordrer afgivet mellem fredag den 4. juli og søndag den 27. juli vil dog først blive ekspederet fra mandag den 28. juli.

DTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Mangler du en gave?

Mere info om gavekort her

Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.