GP Danmark blev en løbsweekend med op- og nedture for Patrick Egsgaard, Esbjerg. Den unge fik et af karrierens bedste resultater i Auto-G Danish Thundersport Championship, men måtte også indkassere et par nulscorer.

2014-DTC-Egsgaard-Jensen-05

Patrick Egsgaardd rykkede tre pladser tilbage i løbet af GP Danmark-weekenden (foto: CNPhoto.dk).

”Søndag tartede det godt med sjetteplads i første kvalifikationsheat. Det var to pladser bedre, end jeg startede, og jeg holdt mig udenfor problemer og kørte et rent løb,” siger Patrick Egsgaard, der til gengæld røg af banen i såvel andet kvalifikationsheat som i finalen.

 

”Hvis jeg skal sige noget positivt om weekenden, så må det være, at vi hele tiden har haft god fart i bilen. Vi kom i Super Pole både lørdag og søndag, men i løbene var jeg knap så heldig.”

 

Den samlede pointscore over weekenden blev blot 14 points for køreren fra Telesikring Racing, som er rykket fra en ottende- til en ellevteplads i tabellen.

 

”Heldigvis er der to løbsweekender tilbage af sæsonen, og jeg ved, at jeg har farten til at gøre det bedre,” siger Patrick Egsgaard.

Det blev til finalesejr både lørdag og søndag for Jan Magnussen, Roskilde, da Auto-G Danish Thundersport Championship afholdt en dobbeltafdeling af mesterskabet ved GP Danmark på FDM Jyllandsringen. Specielt søndagens sejr kom i stand efter en dag, der bød på masser af dramatik.

2014-DTC-Start-07

Jan Magnussen vandt finalen såvel lørdag som søndag, da der blev kørt dobbeltafdeling for Auto-G Danish Thundersport Championship på FDM Jyllandsringen (foto CNPhoto.dk).

I det andet af søndagens to kvalifikationsheat blev Jan Magnussen involveret i et harmonikasammenstød, der blev udløst, da Mikkel C. Johansen, Slagelse, blev påkørt og snurrede rundt i første sving efter starten – et uheld, som kostede Jan Magnussen en omgang i forhold til den senere heatvinder Casper Elgaard, Risskov.

 

I finalen var det Marius Nakken, Norge, som kom bedst fra start, mens Ronnie Bremer, Hvidovre, avancerede en enkelt placering og indtog andenpladsen. Lige bag sig havde Ronnie Bremer de to tidligere mestre Jan Magnussen og Casper Elgaard, hvis indbyrdes kamp blev så intens, at Ronnie Bremer blev ramt og skubbet af banen. Jan Magnussen var herefter fremme på andenpladsen, men den placering nåede han at få vekslet til førstepladsen, inden Marius Nakken afsonede den strafbane, han var blevet idømt for en tyvstart.

 

Straffen rykkede Marius Nakken tilbage på fjerdepladsen bag Mikkel C. Johansen og Casper Elgaard, og disse tre kørere havde til sidst en tæt kamp om pladserne lige bag Jan Magnussen, der vandt med godt tre sekunders forspring.

 

Femteplads gik til en af årets debutanter, Jesper Egebart, Børkop, som på sidste omgang kunne udnytte en kollision mellem Nicki Petersen, Hornslet, og John Nielsen, Randers, til at avancere to pladser.

Casper Elgaard, Risskov, blev sejrherrer i søndagens andet kvalifikationsheat for Auto-G Danish Thundersport Championship på FDM Jyllandsringen. Den tidligere firdobbelte DTC-mester startede løbet fra fjerde startposition og kom på tredje omgang i front. Her kom han dog under pres fra Ronnie Bremer, Hvidovre, som gik forbi ham, men senere måtte Racing Factory-køreren afgive sin føring, da han blev idømt en stop-and-go for påkørsel af en konkurrent.

2014-DTC-Elgaard-10

Casper Elgaard, Risskov, vandt andet kvalifikationsheat på FDM Jyllandsringen (foto: CNPhoto.dk).

Andet kvalifikationsheat fik nemlig en meget dramatisk start. Da de forreste biler havde rundet første sving, spandt Mikkel C. Johansen, Slagelse, rundt, og det udløste et harmonikasammenstød, hvor Nicki Petersen, Hornslet, og Jan Magnussen, Roskilde, også blev involveret. Men samtidig kom der også safety car på banen.

 

Et par omgange efter, at løbet var blevet givet frit, blev det dog nødvendigt atter at indsætte safety car, da Henrik Ziegler, Singapore, ramte autoværnet på langsiden så hårdt, at hans Hertz-gule Ford Mustang ikke kunne fortsætte. Henrik Ziegler havde i øvrigt leveret en fremragende førsteomgang, hvor han kørte sig fra sekstende- til sjettepladsen.

 

Andet kvalifikationsheat blev sat i gang med truende regnskyer over FDM Jyllandsringen, og det fik to af FP Racings kørere til at satse på regnvejrsdæk. Det var pole mand Michael Markussen, Kolding, og Jesper Egebart, Vejle, men begge måtte hurtigt sande, at det var den forkerte beslutning, og de sluttede midt i feltet. Nicholai Eberhard, Hinnerup, så på et tidspunkt ud til at kunne redde FP Racings ære, da han indtog tredjepladsen, men han måtte udgå på sidste omgang.

Søndagens første kvalifikationsheat for Auto-G Danish Thundersport Championship udløste en ny sejr til Jan Magnussen, Roskilde, men selv om køreren fra Telesikring Racing startede løbet fra pole position, så var der ikke tale om nogen start-mål-sejr.

2014-DTC-Nakken-05

Marius Nakken, Norge, fil halvanden omgang i front for søndagens første kvalifikationsheat (foto: CNPhoto.dk).

Marius Nakken, Norge, lavede således en meget flot start fra anden startrække, og da feltet dykkede ind i første venstresving efter langsiden, var nordmanden på siden af Jan Magnussen, og da feltet kom ind på publikumslangsiden, var han i front. Marius Nakken fik halvanden omgangs føring, inden han i banens østlige del blev passeret af Jan Magnussen. Midtvejs i løbet begyndte det at regne, og her måtte Marius Nakken også lide den tort at blive passeret af Ronnie Bremer, Hvidovre.

 

Polar Seafood Racing havde et uheldigt heat. John Nielsen, Randers, lavede en flot start og avancerede fra niende- til fjerdepladsen, men han blev idømt en strafbane for træning. På tredje omgang fik han imidlertid problemer med at skifte fra andet- til tredjegear, men var tillige så uheldig at blive ramt af Anders Fjordbach, Tyskland, som med en baghjulsblokade spandt af banen.

 

Den tiltagende regn og det faktum, at hele feltet var startet på slicks betød, at den sidste omgang blev afviklet med gule flag hele banen rundt. Michael Markussen, Kolding, kom i mål som nummer otte og skal derfor starte andet kvalifikationsheat fra pole position.

International Classic TTDTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Mangler du en gave?

Mere info om gavekort her

Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.