Informationer om Åbningsløbet

 

Nu kan alle danskere komme med til Danmarks største motorsportsfest, når TV2 Sport sender direkte fra Danish Thundersport Championship. DTC er indbegrebet af ægte dansk motorsport, når det er bedst. Det er speederen i bund, action og suveræn stemning med masser af tilskuere og Danmarks bedste racerkørere.

 

“På TV2 Sport er vi rigtig glade for at byde DTC velkommen, der med sin helt særlige stemning på race day rummer en bred appel igennem en særlig dansk løbskultur med mange fans og medrivende løb, hvor der virkelig bliver givet og taget på banen. Det passer perfekt til TV2 Sport, som elsker et godt race og fællesskab om sport,” fortæller Frederik Lauesen, chef for sporten hos TV2.

2015-DTC-TV2-Stine-Bjerre-Joergensen-01

Stine Jørgensen bliver studieværten, når TV2 Sport sender fra Danish Thundersport Championship (foto: TV2).

TV2 Sport sender direkte fra samtlige afdelinger denne sæson fordelt over søndage fra kl. 12-17 og udvikler i samarbejde med DTC en særlig mobil dækning, der tager seeren helt tæt på banen, kørerne, bilerne og fansene, så man næsten kan lugte den brændte gummi hjemme i stuen. TV2 Sport-holdet består af studievært Stine Jørgensen, reporter Jacob Hammerholt samt Ulrik Jönsson og Jens Winther som kommentatorer. Det hele bliver håndholdt for altid at være der, hvor tingene sker.

 

“Vi glæder os over samarbejdet med TV2 Sport og den inspirerende og fornyende dækning af DTC, som vi også selv medvirker til ved at lade kameraer og reportere komme tættere på end nogensinde. Vi er sikre på, at det sammen med en stærk faglig dækning af løbene vil tiltrække endnu flere fans til sporten, siger Peter Elgaard, promotor for DTC.

2014-DTC-Gridshow-01

Danish Thundersport Championship kan både opleves på banerne og på TV2 Sport.

Fælles for bilerne i DTC er, at de alle har samme opbygning, så der er virkelig tale om en drivers sport. Der er op mod 30.000 tilskuere til en afdeling og 100.000 over en sæson. Både tilskuere på banerne og foran skærmen opfordres til at samles om #dtcdk for at diskutere og juble sammen. Første løb er FDM Åbningsløbet på Jyllandsringen 26. april, som TV2 Sport transmitterer direkte fra kl. 12.

 

DTC-sæsonen består af otte afdelinger, der afvikles på de klassiske racerbaner i Danmark med en enkelt afstikker til Norge. Hver afdeling består af træning og kvalifikation, som køres om lørdagen, og to kvalifikationsheat og en finale, som køres om søndagen.

 

 

Det er ikke kun publikum, der kan komme på banen i forbindelse med FDM Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen den 26. april. Også de mange teams og deres gæster får denne mulighed, når den sidste DTC-bil er kørt over målstregen..

2011-FDM-Event-01

De deltagendes teams sponsorer og samarbejdspartner kan få en raceroplevelse ved FDM Åbningsløbet. Foto: FDM.

Er du racerkører eller indehaver af et team, som er med ved FDM Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen den 26. april, så kan du give dine sponsorer en enestående oplevelse.

 

Søndag mellem klokken 17.00 og 18.00 åbner vi banen for sponsorkørsel. Du kan bruge en eventbil, en sportsvogn eller – endnu bedre – montere et passagersæde i din racervogn. Så kan du give dine sponsorer og samarbejdspartnere en helt fantastisk oplevelse, når du i høj fart kører rundt på banen, mens du fortæller om racerlinjer.

 

Tilbuddet er åbent for deltagere i Danish Thundersport Championship, Yokohama 1600 Challenge, Yokohama Super Cup, Citroën DS3 Cup og FirstStop Special Saloon Car.

Jan Magnussen, Roskilde, varmer godt og grundigt op til den kommende sæson i Danish Thundersport Championship, og 2012-mesteren virker i den grad til at være flyvende op til sæsonstarten i næste måned. Han har nemlig lige vundet sin anden sejr i træk den amerikanske sportsvognsserie.

2015-DTC-Magnussen-Jan-02

Løbsweekend nummer 2. Sejr nummer 2. Jan Magnussen har fået en god start på 2015-sæsonen.

”Først Daytona, så Sebring. Nu har vi vundet de første 36 timer af sæsonen. Der skal lyde en kæmpe tak til hele teamet for en fuldstændig fantastisk indsats. Hvis vi kan holde momentet, bliver det et rigtig godt år,” siger Jan Magnussen, efter at han vandt GTLM-klassen i 12-timers løbet på Sebring sammen med Ryan Briscoe, Australien, og Antonio Garcia, Spanien.

 

Det så faktisk ikke godt ud, da der manglede en time af løbet. Her lå den gule Corvette C7.R nede på en fjerdeplads i klassen, men lidt efter lidt rykkede man fremad i klassen, da konkurrenterne fik problemer.

 

”På mindre end 20 minutter var tre konkurrenter sendt til tælling, og så kunne Antonio nærmest cruise sejren hjem,” siger Jan Magnussen.

Heidi Frydenhaug og Christer Gislerud, begge Norge, bliver nye deltagere i det årets Danish Thundersport Championship og Norwegian Touring Car Championship, men de kommer ikke kun til at være rivaler. De vil også være teamkammerater. De har nemlig valgt at stille op i en fælles satsning under navnet Team BGnor-Nordbohus.

2015-DTC-Team-BGnor-Nordbohus-01

Heidi Frydenhaug (t.v.) og Christer Gislerud danner par i Team BGnor-Nordbohus.

”Vi glæder os utroligt meget til at tage fat på sæsonen,” siger Heidi Frydenhaug, mens Christer Gislerud tilføjer: ”Alt er nyt for os begge, men vi skal give alt.”

 

De to nordmænd kender hinanden godt. De begyndte begge indenfor gokart, hvor de i deres ungdom havde flere kampe mod hinanden i den norske micro-klasse. I de seneste år har de kørt baneløb, hvor Heidi Frydenhaug har deltaget i den norske GT-serie, mens Christer Gislerud har været mere eller mindre fast deltagere i FirstStop Special Saloon Car-klasse, og begge står noteret for flere løbssejre.

Skal du overhales af en racer?Nu kan du købe dine billetter

Billetterne til 2015-løbene på FDM Jyllandsringen kan du nu købe i vores webshop.Næste DTC-afdeling

Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen - 26. april


Mere info om billetter her


DTC A/S støtter…DTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.