Et af de nye teams i Auto-G Danish Thundersport Championship var Racing Factory, der endte med at tage tredjepladsen i såvel teammesterskabet som i kørernes mesterskab med Ronnie Bremer, Hvidovre.

2014-DTC-Bremer-08

Ronnie Bremer er tilfreds med sin og Racing Factorys første sæson i Auto-G Danish Thundersport Championship (foto: CNPhoto.dk).

”Jeg synes, at sæsonen var udfordrende til at starte med,” siger den tidligere ChampCar-kører, ”men jeg synes virkelig, at vi især her mod slutningen af sæsonen beviste, at havde vi bare haft denne her bil et år før, så havde tingene højst sandsynligt set anderledes ud her til at slutte med.”

 

”Jeg er rigtig stolt af drengene i teamet. De har betydet alt for vores succes, også her på det sidste er de bare blevet ved med at hænge i. Så er det jo dejligt, at man kan vinde, og at man så kan give dem noget tilbage den vej også. Jeg synes, at det er godkendt i den første sæson at blive treer med de teams, vi er oppe imod. Især med det budget, vi desværre har haft i år.”

Selv om han i mesterskabet sluttede denne sæson to pladser længere tilbage i tabellen end i 2013, så er Nicki Petersen, Hornslet, ganske tilfreds med sit andet år i Auto-G Danish Thundersport Championship.

2014-DTC-Petersen-Nicki-12

Det blev til en syvendeplads i Auto-G Danish Thundersport Championship for Nicki Petersen (foto: CNPhoto.dk)

”Sæsonen har egentlig været god. Vi har haft både op- og nedture. Vi har haft lidt ballade med dommerne på Djursland, og Jyllandsringen, men ellers har sæsonen været rimelig god,” siger køreren fra Danpor Motorsport.

 

”Vi har haft en god speed, og vi har vist en god speed. Vi kunne desværre ikke nå noget mesterskabsmæssigt efter Grand Prixet, så vi valgte ikke at køre i Norge, og så sparede vi nogle penge. Der har været en fantastisk stemning i hele teamet, og vi er mere end tilfreds med hele sæsonen.”

 

Medvirkende til tilfredsheden hos Nicki Petersen er også den afslutning, han fik ved Yokohama DM Finalen. Her blev det til en tredjeplads i finalen efter Casper Elgaard, Risskov, og Ronnie Bremer, Hvidovre.

2014-DTC-Podium-02

Yokohama DM-Finalen udløste den første tredjeplads i en DTC-finale for Nicki Petersen (foto: CNPhoto.dk).

”Det var en lettelse. Vi har kæmpet hele sæsonen. Det kan godt være, at man kommer på fjerde- og femtepladsen, men det er altså et, to og tre, der tæller for alvor,” siger han. ”Det var sidste chance til finalen, så da jeg sad på gridden og skulle slippe koblingen, tænkte jeg ’Nu er det nu, Nicki.’ Jeg fik en vanvittig god start, og jeg formåede bare at få et kæmpe hul ned til de andre, og det gjaldt sådan set bare om at køre den hjem til sidst. Det var en kæmpe lettelse at få lov til at lave de doughnuts inde på midten.”

Et nyt navn i næste års NTCC / Auto-G Danish Thundersport Championship bliver Christer Gislerud, Norge – et navn, som er mere end velkendt – og godkendt – i dansk racingkredse. Den unge nordmand har nemlig i flere sæsoner huseret i FirstStop Special Saloon Car-klassen. Først i en Porsche og senest i en Stealth B6, som han har haft mange gode dyster med mod Claus Christensen, Århus. Og nordmanden indrømmer, at han er blevet bidt af V8-bacillen.

2014-DTC-Gislerud-Christer-01

Kombinationen af Christer Gislerud og den sorte Stealth B6 er velkendt på de danske baner. Nu gælder det så en Chevrolet Camaro i Auto-G Danish Thundersport Championship.

”Jeg drømmer om at køre NASCAR. Jeg er nok en V8-gutt,” siger Christer Gislerud, der til næste år sidder bag rattet af en Chevrolet Camaro i NTCC / Auto-G Danish Thundersport Championship.

 

”Efter at have fulgte denne klasse i de to sidste år og har haft ekstra fokus på de tre sidste løb var jeg ikke tvivl om, at det var her, jeg skulle være for at gøre den næste satsning i en professionelt serie,” siger Christer Gislerud. ”NTCC / DTC har overtaget STCC’s plads som toppen af skandinavisk racing og har et startfelt på over 20 biler med et mix af unge talenter og professionelle kørere. Alle har lige forudsætninger og kan med fornuftige budgetter være med til at kæmpe med i toppen.”

2014-DTC-Gislerud-Christer-02

Det bliver i en Chevrolet Camaro, at man i 2015 vil kunne opleve Christer Gislerud på de danske racerbaner (foto: DeltaPhoto.se).

Christer Gislerud skal køre en Chevrolet Camaro, som senest er blevet kørt af Bill Berggren, Sverige, i den svenske V8 Thunder Cars-serie.

Løbskalenderen for næste års Auto-G Danish Thundersport Championship er endnu ikke lagt i faste rammer, men nu ligger en af datoerne fast. Den 1.-2. august 2015 skal der nemlig køres en afdeling af mesterskabet i forbindelse med det traditionsrige Copenhagen Historic Grand Prix.

 

”Vi er utroligt glade for at vende tilbage til dette flotte arrangement, og det bliver specielt spændende for kørerne at skulle køre race på Bellahøj Park i København,” siger promotor for Auto-G Danish Thundersport Championship.

 

”Sidste gang klassen var til stede ved Copenhagen Historic Grand Prix, afviklede vi to super pole-konkurrencer, men denne gang bliver det en fuld DTC-afdeling, sådan som man kender det fra klassens andre løb. Der bliver træning og tidtagning, og så ellers to kvalifikationsheat inden den afgørende finale.”

2014-DTC-Felt-11

I 2015 vil Auto-G Danish Thundersport Championship afvikle løb på de to danske bybaner. I maj køres der ved Classic Race Aarhus, og i den første weekend af august gælder det Copenhagen Historic Grand Prix ved Bellahøj Park i København (foto: CNPhoto.dk).

Fra Copenhagen Historic Grand Prix’ side er man også glad for den aftale, der nu er indgået med Auto-G Danish Thundersport Championship.

 

“Fra Copenhagen Historic Grand Prix er det en stor glæde at byde Auto-G DTC velkommen tilbage til vores historiske motorsportsweekend,” siger adm. direktør, Jens Peter Lange. ”I de klassiske rammer har vi henover weekenden nu mulighed for at vise tilskuere og publikum motorsport fra ’dengang far var dreng’ og til nu. Det både løfter vores event samt styrker vores ambition om at skabe en fantastisk motorsportsoplevelse for hele familien.”

 

”Jeg synes, at det er helt perfekt, at vi skal køre til Copenhagen Historic Grand Prix,” tilføjer Ronnie Bremer, Hvidovre.

 

”Det foregår i København, og det er godt i sig selv, men så er en bybane er altid godt. Hele stemningen er også bedre, når vi kommer til folket, end når folket kommer til os. Og så giver det os også en udfordring – en udfordring, der består i, at hvis man laver en fejl, så har den store konsekvenser. Det er noget af det, jeg kan lide.”

 

Netop det at kunne præsentere klassen i København er også noget, som glæder organisationen bag Auto-G Danish Thundersport Championship.

 

”Det bliver dejligt atter at kunne præsentere DTC-klassen for det københavnske og sjællandske racerpublikum,” siger Peter Elgaard. ”Aftalen med arrangørerne gør, at Auto-G Danish Thundersport Championship nu vil være med ved alle de tre store danske løb: Copenhagen Historic Grand Prix, Classic Race Aarhus og så naturligvis GP Danmark på FDM Jyllandsringen.”

 

Næste års Copenhagen Historic Grand Prix køres den 1.-2. august 2015, og ligesom de øvrige afdelinger af Auto-G Danish Thundersport Championship vil denne afdeling blive vist live på TV2’s nye sportskanal.

DTC i 2015?Video med en DTC-kører

Mangler du en gave?

Mere info om gavekort her

DTC A/S støtter…DTC A/S’ samarbejdspartnere

Samarbejdspartner

Samarbejdspartner Samarbejdspartner

Samarbejdspartner

Søger du?


Mere info om billetter her


mere info om vore events her


Mere info om udstilling her


Tilbud fra websponsor

Professionelt website eller webshop

Effektiv markedsføring af din virksomhed. Det er billigere end du tror.

Se eksempler her.